Zimski športi

Jeseničani v seštevku gladko proti Celovčanom

Jesenice, 24. 11. 2020 21.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v zaostali tekmi prvega dela alpske lige premagali drugo zasedbo celovškega kluba KAC z 8:2. Na prvi so zmagali s 3:2, tako da je bil skupni izid 11:4.

Mitja Šivic
Mitja Šivic FOTO: Aleš Fevžer

Jeseničani so opravili še zadnjo obveznost iz prvega dela sezone. Takrat so v vodstvu tekmovanja uvodne kroge zastavili kot seštevek dveh tekem istih tekmecev, po katerih šele skupni rezultat omogoča pridobivanje točk. Zaradi okužb pa so morali septembrsko tekmo Jeseničani prestaviti. Zdaj so delo dokončali. Po 3:2 na prvi tekmi v Celovcu so imeli že prednost, status favorita pa so nato potrdili še na svojem ledu. Tokrat niso imeli večjih težav s sosedi z druge strani Karavank. V prvi tretjini sta v polno zadela Jaka Šturm in Mirko Djumić, v drugi dvakrat Sašo Rajsar in Jaka Sodja, v zadnji pa še Ahmed Jakupović, Erik Svetina in še enkrat Sodja. Po zaostali tekmi zdaj Jeseničane naslednja tekma regionalnega tekmovanja čaka 28. novembra, ko bo njihov tekmec Kitzbühel.

Zaradi novih terminov oziroma igranja zaostalih tekem v alpski ligi so pri obeh slovenskih udeležencih regionalnega tekmovanja spremenili urnik tekem, načrtovanih za ta teden. Po prvotnem načrtu bi namreč morala jeseniški in ljubljanski klub že zdaj odigrati tudi dva derbija za državno prvenstvo, ki pa sta prestavljena na 12. december in 2. januar. V alpski ligi pa bosta slovenska obračuna šele 2. in 9. marca.

Izid, Alpska liga:
Sij Acroni Jesenice - KAC II 8:2 (2:0, 3:2, 3:0)
Šturm 5., Đumić 14., Rajsar 23., 31., Sodja 34., 56., Jakupović 41., Svetina 50.; Pirmann 36., Ploner 39.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.