Zimski športi

Jeseničani izgubili z Bregenzerwaldom

Jesenice, 04. 12. 2020 22.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh izgubili z Bregenzerwaldom z 1:4. V prejšnji tekmi alpske lige so Jeseničani v gosteh uprizorili preobrat in po zaostanku premagali Kitzbühel. A tokrat se scenarij ni ponovil, železarji so naredili obratno pot in zapravili vodstvo ter na koncu doživeli visok poraz.

Železarji so nepričakovano izgubili.
Železarji so nepričakovano izgubili. FOTO: Miro Majcen

Slaba popotnica je bila že torkova tekma državnega prvenstva, ko so Jeseničani doma presenetljivo izgubili s Triglavom z 2:3. Danes pa je bil začetek sicer dober, saj je Patrik Rajsar v deseti minuti poskrbel za vodstvo. Toda Bregenzerwald se je vrnil še v prvi tretjini, hitro izenačil, ob številčni prednosti pa tudi povedel. Železarji v nadaljevanju niso znali premagati vratarja Felixa Becka, na drugi strani pa so domači na polovici tekme Žana Usa še drugič premagali ob igri 5-4. Ko pa so nato v 34. minuti prednost povišali še na 4:1, je bilo jasno, da goste čaka zahtevna naloga. Kljub pritisku v zadnji tretjini (Beck je imel na koncu 37 obramb) pa se jim ni več uspelo približati, niti ob dveh številčnih prednostih v zadnjih petih minutah dvoboja.

Jeseničane ta konce tedna v regionalnem tekmovanju čaka še eno gostovanje, v nedeljo bodo igrali proti Lustenauu.

Izid, Alpska liga:  
Bregenzerwald - Sij Acroni Jesenice 4:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.