Zimski športi

Jeseničani nadaljujejo zmagoviti niz, premagali tudi Ritten

Jesenice, 23. 01. 2021 22.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige v gosteh premagali Ritten s 3:2. Železarji nadaljujejo niz zmag v regionalnem tekmovanju, ki jih je obdržal na tretjem mestu lestvice, za Pustertalom in SŽ Olimpijo. Tokrat so slavili že sedmo zmago v nizu, izgubili so le prvo v koledarskem letu 2021.

Jeseničani so v naletu.
Jeseničani so v naletu. FOTO: Damjan Žibert

Naporen ritem se železarjem za zdaj ne pozna. Potem ko so v četrtek premagali Cortino, jih je tokrat čakala nova zahtevna naloga. Po ogrevanju v uvodni tretjini, ko sta vratarja ostala nepremagana, je bilo nadaljevanje boljše za goste. Izkušeni Andrej Hebar je na polovici tekme popeljal svojo ekipo v vodstvo, Ritten je skušal na hitro izenačiti, a je bil Žan Us razpoložen. Za nameček je prednost gostov pred koncem tretjine povišal Žan Jezovšek, so se pa domači vrnili v igro, ko so pičle tri sekunde pred iztekom druge tretjine znižali na 1:2.

Odločala je tako zadnja tretjina, v kateri so najprej domači zadeli za 2:2. A le minuto pozneje, v 54., je za železarje zadel Aljoša Crnovič, Rittnu pa je ob izključitvi v 57. minuti zmanjkalo časa za še eno vrnitev, izkazal pa se je tudi Us, ki je tekmo končal s 37 obrambami.

Naslednji teden slovenska kluba ne bosta igrala tekem v alpski ligi, čaka pa ju polfinale domačega prvenstva. V regionalnem tekmovanju bodo Jeseničani spet dejavni 2. februarja, ko bodo gostovali pri mladi celovški zasedbi.

Izid:
Ritten Sport - Sij Acroni Jesenice 2:3 (0:0, 1:2, 1:1) 
Quinz 40., Kostner 53.; Hebar 30., Jezovšek 39., Crnovič 54.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.