Zimski športi

Ljubljančani zanesljivi v Celovcu, Jeseničani pa doma

Jesenice, 23. 02. 2021 21.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige v gosteh premagali drugo zasedbo celovške ekipe KAC s 7:1. Ljubljančani ostajajo na vrhu prvenstvene razpredelnice. Hokejisti Sija Acronija Jesenic so na domačem ledu premagali mlado zasedbo Salzburga s 7:3.

Žiga Pance
Žiga Pance FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani so zanesljivo opravili nalogo in gladko upravičili status favorita v obračunu s predzadnjo ekipo regionalnega tekmovanja. Nove tri točke pa so jih tudi obdržale na vrhu lestvice alpske lige, na kateri imajo zdaj 64 točk. Tako kot na prejšnjih dveh tekmah, ko so dvakrat igrali z zadnjim Linzem, so tudi tokrat tri točke ljubljanski hokejisti morali vzeti kot obvezne. V Celovcu so delo opravili nekoliko učinkoviteje kot nazadnje doma z Linzem, ko so zmagali s 3:1. Tokrat je bil že uvod gostov učinkovit – Žiga Pance in Žiga Pešut sta že do šeste minute poskrbela za vodstvo z 2:0. V prvem delu nato golov ni bilo več, zato pa pet v drugi tretjini, ko so imeli zeleno-beli razmerje strelov 16:0. Nejc Brus, Nik Simšič, Anej Kujavec, še enkrat Pešut in Anže Ropret so že precej pred koncem tekme pričakovano odločili, kdo bo zmagovalec. A tudi tokrat ljubljanski ekipi ni uspelo ohraniti mreže nedotaknjene – Celovčani so ob igralcu več v 53. minuti le dosegli častni zadetek.

Serijo tekem s slabšimi ekipami bodo Ljubljančani končali v četrtek, ko bodo z današnjimi tekmeci igrali še doma v Tivoliju.

Jeseničani v zadnji tretjini strli mlade Salzburžane
Jeseničani so v prejšnji tekmi nesrečno končali niz zmag. Potem ko so dobili 12 zaporednih tekem, so 13. izgubili z zadetkom v Cortine dve sekundi pred koncem. A poraz ni bistveno spremenil forme železarjev. Danes so v obračunu z moštvom, ki se bori za vstop med četverico najboljših, spet zmagali in se z novimi tremi točkami prebili pred Pustertal na drugo mesto. Zdaj so pri 59 točkah, SŽ Olimpija jih ima 64, Pustertal pa 57, a imata oba dve tekmi več. Jeseniški hokejisti so danes sicer dobro začeli, a jim začetnega vodstva ni uspelo zadržati dolgo. Potem ko je zadel Žan Jezovšek, je namreč Salzburg že 18 sekund pozneje izenačil. Gostje so tudi tokrat pokazali, da so zasluženo visoko na lestvici. Ko so domači po zadetkih Paola Francesca Pinellija in Jake Sodje v 27. minuti vodili s 3:1, se je zdelo, da bo nadaljevanje lažje. A so se mladi Salzburžani še enkrat vrnili, znižali še pred koncem druge tretjine, nato pa v 44. minuti izenačili na 3:3.

Jeseničani so slavili doma.
Jeseničani so slavili doma. FOTO: Damjan Žibert

Toda tako kot so domači v prvi tretjini hitro zapravili vodstvo, so si ga v zadnji priborili. Le 21 sekund za tretjim goloma avstrijske ekipe je namreč za 4:3 zadel Blaž Tomaževič. Potem je izkušeni Andrej Hebar v 48. minuti povišal na 5:3, pa še enega preobrata gostje niso zmogli. Za piko na i in za končno visoko zmago pa je poskrbel še Gašper Glavič z goloma v 53. in 57. minuti.

V naslednjem krogu čaka v četrtek Jeseničane nova domača tekma, ko se bodo pomerili z Rittnom.

Izida, Alpska liga:
KAC II - SŽ Olimpija Ljubljana 1:7 (0:2, 0:5, 0:1)

Sij Acroni Jesenice - Red Bull Juniors 7:3 (1:1, 2:1, 4:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.