Zimski športi

Hokejski zmaji potrdili prvo mesto pred končnico

Jesenice, 11. 03. 2021 22.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti SŽ Olimpije so v 29. krogu Alpske lige gostovali v Feldkirchu in visoko zmagali. Ljubljančani so nekdanjim evropskim klubskim prvakom nasuli kar devet golov (9:0) in potrdili prvo mesto na lestvici pred končnico. Slavili so tudi Jeseničani, ki so doma z "nogometnim" izidom premagali Fasso (1:0). Edini gol je je že v prvi tretjini dosegel Sašo Rajsar.

Zmaji so potrdili prvo mesto po rednem delu Alpske lige.
Zmaji so potrdili prvo mesto po rednem delu Alpske lige. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani so že nekaj časa zanesljivi potniki v končnico, zdaj je njihova glavna naloga le še, da ubranijo prvo mesto in s tem najboljše izhodišče. Tokrat so to opravili rutinsko, saj so na gostovanju v Feldkirchu dosegli visoko zmago. Na prejšnji tekmi v Podmežakli se jim je ta izmuznila, po kazenskih strelih so v slovenskem derbiju klonili z Jeseničani. Tokrat ni bilo dvomov o tem, kdo bo zmagal. Le na začetku so bili gostje zadržani, v prvi tretjini sta zadela Miha Logar in Tadej Čimžar, potem pa so dodobra napolnili mrežo domače ekipe. V drugi je najprej vodstvo povišal Žiga Pance, potem pa so zeleno-beli v dobrih dveh minutah zadeli še trikrat, dvakrat Marc-Olivier Vallerand, vmes pa še Nejc Brus.

A se z visokim vodstvom gostje še niso zadovoljili. Domačo ekipo, ki dodatne tekme za končnico na 11. mestu teoretično ima v rokah, a se ji lahko ob slabem razpletu še izmuzne, so namreč potopili še s tremi goli. Žiga Pance, Luka Ulamec in še Nik Simšič so potrdili visoko zmago in končnih 9:0. V rednem delu Ljubljančane čaka le še tekma v Kitzbühlu 18. marca. Ker so si kot ena od štirih prvouvrščenih ekip končnico že zagotovili neposredno, se bo sezona v regionalnem tekmovanju zanje potem nadaljevala s četrtfinalom 27. marca.

Jeseničani tesno ugnali Fasso
Jeseniški hokejisti so pričakovano osvojili nove tri točke v regionalnem tekmovanju, a so se zanje nepričakovano namučili. Na tekmi s Fasso, ki lovi 12. mesto, to še prinaša dodatne tekme za končnico, so namreč zmagali z nogometnim izidom 1:0. Železarji končujejo redni del sezone z nizom domačih tekem. Eno so ta teden že dobili, ko so v derbiju premagali SŽ Olimpijo po kazenskih strelih. Teoretično bi morala biti naloga lažja, toda odsotnost nekaterih igralcev, ki so dobili prosto, ter motivacija na strani gostov so poskrbeli za napeto tekmo. V vratih je priložnost namesto Žana Usa dobil Urban Avsenik. Na napadalni strani je v prvi tretjini za zadetek, za katerega se je pozneje izkazalo, da je bil edini, poskrbel Sašo Rajsar.

Železarji hitijo proti drugemu mestu po rednem delu.
Železarji hitijo proti drugemu mestu po rednem delu. FOTO: Aljoša Kravanja

Fassa je bila na trenutke podjetnejša, moštvi pa nista izkoristili niti prednosti z igralcem več, domači so ju imeli v drugi, gostje v zadnji tretjini. A kljub neučinkoviti igri v napadu so Jeseničani zdržali, Avsenik pa je tekmo končal brez prejetega zadetka, čeprav je Fassa ob koncu ob iskanju izenačenja iz vrat potegnila Arvida Ljunga, a gola in podaljška ni dosegla.

Do konca rednega dela imajo Jeseničani še tri tekme, dve konec tedna v svoji dvorani, naslednji tekmec bo v soboto Val Gardena.

Izida, Alpska liga:
Feldkirch - SŽ Olimpija 0:9 (0:2, 0:4, 0:3) 
Logar 3., Čimžar 13., Pance 27., 44., Vallerand 36., 38., Brus 37., Ulamec 53., Simšič 56.

Sij Acroni Jesenice - Fassa 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Rajsar 18.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.