Zimski športi

Johaugovi nova zmaga, Lampičeva na 21. mestu

Ruka, 01. 12. 2019 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zadnjo, tretjo tekmo svetovnega pokala v finski Ruki, zasledovanje v prostem koraku, je Anamarija Lampič končala na 21. mestu. Novo prepričljivo zmago je dosegla Norvežanka Therese Johaug.

Sklepno dejanje tridnevnega uvoda v sezono je v Ruki prineslo zasledovanje v prosti tehniki na 10 kilometrski razdalji. Edina slovenska predstavnica, Anamarija Lampič, zasedla 21. mesta. "Danes je bilo ekstremno mrzlo, veter je dodal še dodaten minus. Vse smo bile zavite v bunde do sekunde pred samim štartom. Prva dva kroga sem najbolj trpela, v tretjem krogu me je ujela ena skupina, enostavno jih nisem mogla držati, čeprav sem vedela, da moram biti zraven, a ni šlo. Zadnji krog je bil najboljši od vseh. Sem zadovoljna z nekaterimi deli, a bo potrebno še delati na prosti tehniki. Petek in sobota sta bila odlična dneva, danes malo manj, a še vseeno sem res zadovoljna, da sem začela sezono tako kot sem si nekaj let le želela," je povedala sklenila Lampičeva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Novo zmago je vpisala Johaugova, ki je za debelo minuto ugnala rojakinji Heidi Weng, ki se je na drugo mesto prebila z 10. in Astrid U. Jacobsen, zaostanek je znašal dobro minuto in 10 sekund. Že včeraj je zaradi slabega počutja na 15 km razdalji v klasični tehniki odstopil naš edini preostali predstavnik v moški konkurenci, Janez Lampič.

Svetovni pokal se bo nadaljeval prihodnji konec tedna v Lillehammerju, kjer pa slovenske ekipe ne bo, saj sta na sporedu skiatlon in štafetna preizkušnja. Znova bodo slovenski tekmovalci nastopili čez dva tedna na sprinterskem koncu tedna v Davosu,

Izidi:
- ženske, 10 km (zasledovalno, prosta tehnika):
 1. Therese Johaugh (Nor)                  25:48,0
 2. Heidi Weng (Nor)                      + 1:11,3
 3. Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Nor)        1:13,3
 4. Sadie Maubet Bjornsen (ZDA)             1:27,9
 5. Jessica Diggins (ZDA)                   1:30,9
 6. Krista Parmakoski (Fin)                 1:41,0
...
21. Anamarija Lampič (Slo)                  3:07,1

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janko Šenica
01. 12. 2019 13.10
+1
Anamarija, začni razmišljati o aktivni športni upokojitvi. Pa brez zamere.
StAnalitik
01. 12. 2019 13.26
-3
Ti pa o obisku psihiatra. Zmagala je pa tako bivša dopingiranka.
Janko Šenica
01. 12. 2019 13.59