Zimski športi

Jure Aleš s kompletom uvrstitev na stopničke

Ljubljana, 25. 01. 2021 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zelo zahtevno petdnevno tekmovanje za svetovni pokal v telemark smučanju v nemškem Oberjochu se je končalo. Zadnji dan so bile na sporedu preizkušnje v najdaljši disciplini, klasiku, dve za moške in dve za ženske. Jure Aleš je znova dokazal, da sodi v svetovni vrh. Na prvi tekmi dneva je namreč zasedel odlično drugo mesto, boljši od njega je bil le Francoz Noe Claye, ki se je našemu smučarju s tem oddolžil za poraz v malem finalu prvega paralelnega sprinta, na katerem je Slovenec osvojil tretje mesto. Tako Claye kot Aleš sta z vožnjama opravila brez kazenskih sekund, med njima pa je bilo na koncu 58 stotink razlike.

Jure Aleš
Jure Aleš FOTO: 24ur.com

Na drugi tekmi se načrti Jureta Aleša niso popolnoma uresničili, saj je na poti naredil nekaj napak in prejel dve kazenski sekundi pribitka. Vseeno je zasedel vrhunsko peto mesto, s tem, da je za zmagovalcem, Nicolasom Michelom iz Švice, ki je na prvi tekmi osvojil tretje mesto, zaostal 2 sekundi in 23 stotink. V ženski konkurenci je obe preizkušnji dobila Švicarka Amelie Wenger-Reymond. Na prvi sta se ji na stopničkah pridružili Jasmin Taylor iz Velike Britanije in Nemka Johanna Holzmann. Ta je nato osvojila še drugo mesto, tretjega pa se je veselila Švicarka Martina Wyss. 19-letna Maša Štrakl je najprej zasedla 16., nekaj ur pozneje pa 17. mesto.

"Za mano je zelo naporen teden. Šest tekem v petih dneh je kar velik zalogaj, eden težjih smučarskih tednov. V prvem klasiku mi je uspela čista vožnja, brez penalov, in je bilo dovolj za drugo mesto. Kar presenečen sem bil, kajti smučanje ni bilo na takem nivoju, kot bi si želel. Bila je utrujenost, difuzna svetloba, težišče sem imel nenehno preveč nazaj, drža je bila pasivna in ni mi uspelo napadati. V drugo se je vse to potem pokazalo, še jaz sem dobil dva penala in pristal na petem mestu. Z današnjima vožnjama ne morem biti toliko zadovoljen kot pa z rezultati. Za naprej se bom poskusil regenerirati, vidim, da sem zraven. Škoda za tisti odstop na drugem sprintu, tudi na včerajšnjem ''paralelcu'' sem bil sposoben več. Tri stopničke na šestih tekmah, od tega ena zmaga, vidim, da sem zraven. Moram pa se osredotočiti vsak dan posebej. Pokazati moram tisto, kar kažem na treningih. Z današnjim veleslalomom ne morem biti zadovoljen, moram pokazati več, da sem se sposoben na vsaki tekmi boriti za zmago. Samo še najvišja stopnička me lahko zadovolji," je bil za uradno spletno stran SZS izčrpen Jure Aleš.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica portala
25. 01. 2021 18.08
+2
Nenavaden stil vožnje. Čestitam.