Zimski športi

Jurij Tepeš: Upam, da se bo našel nekdo!

Planica, 22. 03. 2019 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
4

Jutri bo skakalne smuči v kot postavil Robert Kranjec, s podobno odločitvijo se spogleduje Jurij Tepeš. Po petkovi tekmi je bil znova razočaran, saj se mu ni uspelo uvrstiti v finale, a poudarja: "Najprej sestanek z vodilnimi predstavniki panoge."

Več videovsebin
  • Pogovor Matica Flajšmana z Jurijem Tepešem o (morebitnem) koncu kariere
    03:07
    Pogovor Matica Flajšmana z Jurijem Tepešem o (morebitnem) koncu kariere
  • Selektor Gorazd Bertoncelj nima informacij o koncu kariere Jurija Tepeša
    00:14
    Selektor Gorazd Bertoncelj nima informacij o koncu kariere Jurija Tepeša
Tepeš (na fotografiji) pozdravlja navijače v dolini pod Poncami.
Tepeš (na fotografiji) pozdravlja navijače v dolini pod Poncami. FOTO: Damjan Žibert

Jurij Tepeš v letošnji sezoni ni imel prav veliko stika z A-skakalno vrsto. Pretežno je bil v B-reprezentanci, preboj stopničko višje mu je uspeval redko. Vse to ga je do neke mere bolelo. Razjedalo. Znašel se je v slepi ulici in ta hip poti iz nje ne pozna. Verjetno bo drugače takoj, ko se bo pogovoril z vodilnimi predstavniki panoge, s trenerjem Gorazdom Bertoncljem.

"Jaz te odločitve še ne bom sprejel takoj," je za 24ur.com uvodoma povedal Tepeš in nadaljeval: "Mogoče imam občutek, da tudi nisem imel takšne podpore, kot bi si jo želel. Nisem vajen biti v B-reprezentanci, od nekdaj sem bil v mladinski, ali pa v A-zasedbi. Nekaj mi manjka."

Poiskati bi moral partnerja, ki bi verjel vanj
Z vodjo panoge Ljubom Jasničem je govoril pred dvema tednoma, pričakovano se do konca sezone še ni nič premaknilo, a po Planici bo najverjetneje drugače.

"Mi je pa jasno, da bom moral nekaj delati oziroma bom moral najti nekega partnerja, ki bi verjel vame. Da bi lahko še naprej skakal," je zaključil 30-letnik, ki se je na uspešni športni poti, v sezonah 2012/12 in 2014/15, veselil tudi dveh zmag na poletih v Planici.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

elrocco77
23. 03. 2019 07.32
+7
V zgodovino bo šel zgolj kot največji trotl v zgodovini smučarskih skokov. Kolegu iz reprezentance s katerim si leta in leta deliš sobo, skupaj treniraš, se družiš po cele dneve, da na tako pritlehen način spelješ naslov najboljšega na svetu ne more biti nič drugega kot samo nevoščljivost zaradi lastne nemoči ..... Konec kariere tega bleferja bo zgolj pridobitev za naše skoke !
Anticripstoned
22. 03. 2019 21.57
+6
Jurij tvoj največji uspeh je ta da si Petru odnesel pokal v svetovnem pokalu. Naj te nemci plačujejo
Tavullia46
22. 03. 2019 20.46
-1
Dajmo Jurij, ne obupaj. Še vedno si med najboljšimi našimi letalci. Si dokazal včeraj v poizkusni seriji in kvalifikacijah. Danes si imel slabe razmere in žirija, ki dela v korist določenih reprezentanc. Takoj so dvignili rampo, ker je bil za tabo na vrsti reprezentant priviligirane države.... Kaj več bi lahko naredil trenerski štab v izogib bodočim podobnim pripetljajem.
mackintosh
22. 03. 2019 20.34
+18
preprosto jurij čas je da prenehaš. bo treba začet kaj drugega delat za preživljanje.