Zimski športi

Katja Višnar se še ne bo upokojila: 'Odličje s SP mi je dalo zagon za naprej'

Ljubljana, 19. 05. 2019 08.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tekačica na smučeh Katja Višnar, ki je minulo sezono na svetovnem prvenstvu skupaj z Anamarijo Lampič osvojila srebrno odličje v ekipnem sprintu, pravi, da ji je odličje dalo zagon za naprej in da ni razmišljala o koncu kariere.

"Po dobrih rezultatih dobim motivacijo za naprej. Nekaterim dajo to slabi rezultati, ko si rečejo, da bodo še bolj delali, meni pa boljši rezultati dajo motivacijo in mislim, da bom še vztrajala," je dejala Katja Višnar in tako potrdila, da še ne bo končala kariere. "Pripravljam se na še eno sezono, niti nisem toliko razmišljala, ves april sem uživala na snegu in potem sem se začela pripravljati za naprej. Nisem se spuščala v te pomisleke. Prejšnje leto sem res kakovostno trenirala, kar me je dvignilo na neko raven, in rezultati so lahko le enaki ali še boljši. Na sneg bom šla šele novembra, poleti bom več doma, ker lahko tudi doma kakovostno treniram," je v pogovoru za STA dodala 35-letna Blejka, ki se je v soboto udeležila 39. maratona treh src v Radencih in zmagala na 10-kilometrski preizkušnji s časom 40:49. Na enaki razdalji se je preizkusil tudi njen življenjski sopotnik Ola Vigen Hattestad, nekdanji olimpijski prvak iz Norveške, ki je v moški konkurenci zasedel četrto mesto. "Zelo rada potujem in z Olo sva načrtovala, da bi prišla v Radence z avtodomom, ki sva ga nedavno kupila, a ga še nisva dobila, tako da sva na koncu prišla z avtom. Drugače bi vzela še sina Ludvika in bi bili tu več dni, ker je tu topleje kot na Gorenjskem, pa še ceste so odlične za trening," je povedala Višnarjeva, ki je tek vzela kot trening, saj ji ta razdalja zelo ustreza.

Anamarija Lampič in Katja Višnar
Anamarija Lampič in Katja Višnar FOTO: Damjan Žibert

"Gledala sem, ali je kakšna punca na startu, da bi poskušala teči zraven, a sama ponavadi prehitro startam in me vleče za fanti. Sem se prijela nekaj fantov in so bili zelo super, ker so mi pomagali, se postavili pred mano in me povlekli. Danes sem imela srečo, ker nikoli nisem tekla sama. Na uro pa ne gledam, raje tečem po občutku," je bila v cilju zadovoljna Višnarjeva.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.