Zimski športi

Kilde še enkrat pod kirurški nož

Bern, 18. 01. 2024 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Norveški zvezdnik smučarskega športa Aleksander Aamodt Kilde bo moral na drugo operacijo po hudi nesreči na tekmi svetovnega pokala v smuku minulo soboto v Wengnu v Švici. Tokrat ga čaka operacija vezi v rami. Smučarju bodo skušali popraviti dve strgani vezi v rami. Pred tem je bil podvržen nujni operaciji po poškodbi živca, ki jo je povzročila huda raztrganina mišice v goleni.

Aleksander Aamodt Kilde je na sobotnem smuku v Wengnu doživel grozljiv padec.
Aleksander Aamodt Kilde je na sobotnem smuku v Wengnu doživel grozljiv padec. FOTO: AP

Aleksander Aamodt Kilde je bil na poti v cilj, ko je izgubil ravnotežje in z veliko hitrostjo priletel v zaščitno mrežo. Reševalci so ga oskrbeli že takoj po padcu, ko je obležal tik pred ciljem, ter ga nato s helikopterjem prepeljali v dolino. V padcu se je poškodoval, vendar ni prišlo do zloma kosti oziroma poškodbe kolenskih vezi. "Glede na težo nesreče in dejstvo, da sem zadel v mrežo pri 120 kilometrih na uro, mi gre presenetljivo dobro," je dejal Kilde. Trenutno je v Innsbrucku z družino in dekletom, ameriško smučarsko superzvezdnico Mikaelo Shiffrin, ki se je takoj odpravila k fantu po zmagi na nočnem slalomu v Flachauu. Tam je tudi njena družina.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"To je le ena od neravnin na moji poti, morda ena večjih neravnin, na katero sem naletel v karieri, toda trenutno delam korak za korakom, dan za dnem. Težko je, a te priložnosti kažejo, iz česa smo resnično narejeni," je zapisal Kilde v svoji izjavi.

Za zdaj še ni znano, koliko časa bo s tekmovalnih prog odsoten specialist za smuke in superveleslalome Kilde, ki je leta 2020 osvojil veliki kristalni globus za skupno zmago v seštevku svetovnega pokala, v zadnjih dveh sezonah pa je končal na drugem mestu za Švicarjem Marcom Odermattom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.