1°C

Kitzbühel ne bo gostil nadomestnih tekem iz Wengna

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
0
Avstrijski organizatorji tekem za svetovni pokal alpskih smučarjev konec tedna v Kitzbühlu so morali zaradi zdravstvenih razlogov odpovedati nadomestne tekme iz Wengna. To so storili zaradi 17 možnih primerov angleške mutacije novega koronavirusa v bližnjem Jochbergu. Slalomske tekme bodo izpeljali v Flachauu.

To novico je sporočil deželni glavar Günther Platterna novinarski konferenci. Odločitev so sprejeli v koordinaciji z vlado, avstrijskim kanclerjem Sebastianom Kurzem in zdravstvenim ministrom Rudolfom Anschoberjem, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Obenem bodo začeli s hitrimi testiranji v celotni regiji Kitzbühla.

Če ne bo nobenih velikih odstopanj ravni pozitivnih testov od običajnih v zadnjem času, bodo tradicionalne tekme Hahnenkamm v Kitzbühlu konec naslednjega tedna izvedli po prvotnem programu, je še povedal Platter.

Tekmovanje Lauberhorn v Wengnu je bilo zaradi pandemije že prej odpovedano, namesto Švicarjev so jih nameravali izvesti organizatorji v Kitzbühlu.

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je sporočila tudi, da bosta slalomski tekmi alpskih smučarjev za svetovni pokal, eno so sprva iz Wengna v Švici prestavili v Kitzbühel, vnovič prestavljeni in bosta konec tedna v Flachauu v Avstriji. Tam bo tudi sprva predvideni slalom v Kitzbühlu. Smuka in superveleslalom pa bosta konec prihodnjega tedna, 22., 23. in 24. januarja, v Kitzbühlu.

Wengen je letos ostal brez tekem svetovnega pokala.
Wengen je letos ostal brez tekem svetovnega pokala.FOTO: AP

Koronavirus pasica november