Zimski športi

Los Angeles praznih rok iz San Joseja

San Jose, 10. 04. 2021 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings so z 2:5 izgubili na gostovanju v San Joseju in ostajajo na predzadnjem mestu divizije Honda West v ligi NHL. Slovenski as Anže Kopitar je za Los Angeles v 20 minutah igre prispeval podajo. Kopitar je tako znova vpisal točko, zdaj je pri 41 v tej sezoni. A njegovim Kraljem (15 zmag, 18 porazov, 6 podaljškov) še naprej ne uspeva redno beležiti zmag.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Anže Kopitar je tako znova vpisal točko, zdaj je pri 41 v tej sezoni, s 33 podajami je izenačen na petem mestu v ligi. A njegovim kraljem (15 zmag, 18 porazov, 6 podaljškov) nikakor ne uspeva redno beležiti zmag. Tokrat so na tekmi hitro povedli. V 3. minuti je zadel Alex Iafallo, pri grajenju napada je sodeloval Kopitar in Dustin Brown. Nato so nasprotnikom v zaključku prve tretjine dopustili kar tri zadetke. Za izenačenje je zadel Kevin Lebanc, za 2:1 je po odboju zadel Brent Burns, Rudolfs Balcers pa je dodal tretji zadetek. "V prvi tretjini smo po hitrem vodstvu zaspali in smo se kar naenkrat znašli v zaostanku z 1:3. To nikakor ni recept za uspeh. Ko nasprotnik doseže tri zaporedne zadetke, nimaš prav veliko možnosti," je v izjavi po tekmi ocenil Kopitar. Druga tretjina je minila brez zadetkov, tako da so kralji v tretjo stopili z istim zaostankom kot na zadnji tekmi proti Arizoni, ko so uspeli preobrniti izid. Tudi tokrat so zgodaj v tretjem zmanjšali zaostanek na 2:3. Iz težkega položaja s pomočjo odboja zadel Jaret Anderson-Dolan. Za Los Angeles tokrat ni bilo srečnega konca. Moštvo ni znalo izkoristiti svojih priložnosti, predvsem napada z igralcem več. Na drugi strani pa je tri minute pred koncem hitri protinapad izkoristil Dylan Gambrell za vodstvo s 4:2. Kralji so v zadnjih dveh minutah poskusili še brez vratarja, a takoj prejeli še en zadetek. Kopitar in druščina bodo naslednjič na led stopili v noči na nedeljo, ko se bodo še enkrat pomerili s San Josejom.

Sidney Crosby
Sidney Crosby FOTO: AP

Na preostalih tekmah večera je odmevala zmaga St. Louis Blues, ki so dosegli kar devet zadetkov proti Minnesota Wild. Pri zmagi z 9:1 je z doseženim "hat-trickom" najbolj blestel Ryan O'Reilly. St. Louis je tako prišel do druge zmage zaporedoma po šestih porazih v vrsti. Zvezdnik Pittsburgh Penguins Sidney Crosby je medtem na gostovanju v New Jerseyju dosegel tri točke in pomagal svoji ekipi do sedme zmage na zadnjih devetih tekmah. Crosby je pri zmagi s 6:4 prispeval zadetek in dve podaji, a po tekmi vseeno ni bil najbolj zadovoljen s predstavo moštva. "To verjetno ni bila naša najboljša tekma, a smo v ključnih trenutkih naredili, kar je bilo potrebno," je dejal.

Izidi:
Buffalo Sabres - Washington Capitals     3:4

New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins  4:6

New York Islanders - New York Rangers    1:4

St. Louis Blues - Minnesota Wild         9:1

Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes   7:4

Anaheim Ducks - Colorado Avalanche       0:2

San Jose Sharks - Los Angeles Kings      5:2
(Anže Kopitar podaja v 20:09 igre)

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.