Zimski športi

Kopitar k prepričljivi zmagi LA prispeval podajo

Los Angeles,, 17. 02. 2021 08.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V hokejski ligi NHL so Los Angeles Kings slavili s 4:0 proti ekipi Minnesota Wild. K prepričljivi zmagi Los Angelesa je podajo prispeval slovenski as Anže Kopitar. Hrušičan je na ledu prebil skoraj 20 minut, v zadnji tretjini pa je bil eden od podajalcev pri zadetku Dustina Browna za vodstvo s 3:0 tri minute pred koncem tekme.

Jonathan Quick
Jonathan Quick FOTO: AP

Slovenski veteran je na ledu prebil skoraj 20 minut, v zadnji tretjini pa je bil eden od podajalcev pri zadetku Dustina Browna za vodstvo s 3:0 tri minute pred koncem tekme. Ta zadetek je sicer potrdil zmago kraljev proti moštvu, ki zaradi številnih okužb z novim koronavirusom v svojih vrstah ni igralo tekme od 2. februarja. Na prvi tekmi nazaj se je Minnesota zaletela v zid, ki ga je pred svoj gol postavil vratar kraljev Jonathan Quick, ki mu je uspelo zbrati kar 28 obramb in tako prvič v tej sezoni zakleniti vrata. "Ko igraš proti nasprotniku, ki tako dolgo ni igral tekme in je imel tudi zelo malo časa za trening, želiš napadati od začetka. Zdi se mi, da nam je to uspelo v prvih nekaj rotacijah," je po tekmi dejal trener Los Angelesa Todd McLellan. Čeprav je Minnesota skozi tekmo našla nekoliko več ritma, kralji niso popustili, na ta način pa so preprečili ponovitev scenarija iz zadnjega srečanja pred tedni, ko so proti istem nasprotniku zapravili vodstvo dveh zadetkov. Ključno vlogo je tokrat odigral vratar Quick. "Quickie je moral opraviti nekaj vrhunskih obramb, napad pa je zatem zaključil delo," je dodal McLellan. V napadu je za LA blestel Jaret Anderson-Dolan z zadetkom in podajo. Prav on je po vsega 3:26 minute prve tretjine popeljal kralje v vodstvo, nato pa podal pri golu Trevorja Moorja za 2:0 v drugi tretjini. Za Minnesoto je vratar Kaapo Kahkonen zbral 25 obramb. Z drugo zaporedno zmago se je Los Angeles odlepil od dna lestvice v svoji skupini. Tam je zdaj Minnesota, ki pa je odigrala manj tekem.

Na preostalih tekmah večera so Washington Capitals prekinili niz štirih porazov z zmago s 3:1 proti Pittsburgh Penguins. K zmagi v skupini MassMutual East je 26 obramb prispeval vratar moštva iz prestolnice ZDA Vitek Vaneček, po en zadetek pa so dosegli Conor Sheary, Jakub Vrana in Lars Eller.

Prvo tekmo po 16 dneh odsotnosti zaradi okužb s covidom-19 pa so v tej skupini odigrali New Jersey Devils, ki so s 5:2 premagali New York Rangers. Moštvi sta po dveh tretjinah bili poravnani pri 2:2, a je nato New Jersey dosegel tri zadetke v zadnjih 10 minutah tekme.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na preostalih tekmah večera so Washington Capitals prekinili niz štirih porazov z zmago s 3:1 proti Pittsburgh Penguins. K zmagi v skupini MassMutual East je 26 obramb prispeval vratar moštva iz prestolnice ZDA Vitek Vaneček, po en zadetek pa so dosegli Conor Sheary, Jakub Vrana in Lars Eller.

Prvo tekmo po 16 dneh odsotnosti zaradi okužb s covidom-19 pa so v tej skupini odigrali New Jersey Devils, ki so s 5:2 premagali New York Rangers. Moštvi sta bili po dveh tretjinah poravnani pri 2:2, a je nato New Jersey dosegel tri zadetke v zadnjih 10 minutah tekme.

Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matijassll
17. 02. 2021 20.06
👍👍👍🏆🏆🏆