Zimski športi

Kosi v Beaver Creeku do superveleslalomskega izida kariere

Beaver Creek, 02. 12. 2018 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Klemen Kosi je rešil čast slovenske moške vrste na progi Ptic roparic. Mariborčan je superveleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev v Beaver Creeku končal na devetem mestu. Tako dober v tej disciplini še ni bil.

Sedemindvajsetletni smučar je v Beaver Creeku tako v smuku kot v superveleslalomu tokrat prišel do svojih najboljših dosežkov na tem slovitem prizorišču svetovnega pokala v ameriški zvezni državi Kolorado. Pred Kosijem je bil dvakrat deveti na superveleslalomih na tem prizorišču Aleš Gorza (2007, 2008). Klemen Kosi je prišel do najboljše superveleslalomske uvrstitve v karieri, izboljšal jo je za eno mesto. Njegova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu ostaja sedmo mesto na alpski kombinaciji (Wengen, 2016).

"Bil je sprinterski superveleslalom. Klemen je potrdil dobro smučanje. V takšnih pogojih, v katerih po navadi dobro funkcionira, je odsmučal dobro, tako da mu gredo pohvale. Če pogledamo naprej, je 26 stotink do stopničk zelo malo, je pa za njim tudi gneča. Z njim sem zadovoljen," je dejal glavni trener slovenske moške ekipe Peter Pen.

Ostali Slovenci niso dobili pozitivne ocene, trojica Boštjan Kline, Martin Čater in Tilen Debelak je zaostala za trideseterico in točkami. Vpisali so uvrstitve na 34., 36. in 50. mesto. "Boštjan je brez prave informacije pri številki dve šel v njegovem stilu. Ne zaupa si in ne upa si privoščiti napadalne linije. Točke bi mu prišle prav, saj v superveleslalomu vseeno malo bolje funkcionira kot v smuku. Če sem zelo vljuden, pa lahko za Martina rečem, da se dela norca iz belega kruha. Že na 28. sekundi si je nabral ves zaostanek, srednji in spodnji del pa je presmučal podobno hitro kot Max Franz, a ostal brez točk. Treba bo delati na drugih stvareh kot smučanju. Žal mi je, ker si ne vzame tistega, kar mu pripada, tistega, kar vsi vidimo, ne samo mi slovenski trenerji, ampak tudi okolica. Mora priti čas, ko bo naredil ta preskok v glavi," je dejal Pen.

Klemen Kosi
Klemen Kosi FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.