Zimski športi

Kosija čakata operacija in dolgo rehabilitacijsko obdobje

Bormio, 29. 12. 2020 18.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za Klemena Kosija je konec tekmovalne sezone, še preden se je ta dobro začela. V nedeljo si je pri padcu na drugem uradnem treningu smuka v Bormiu poškodoval koleno. Kot je sporočila Špela Pretnar, zunanja sodelavka za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije, 29-letnega Mariborčana čakata operacija in dolgo rehabilitacijsko obdobje.

Klemen Kosi je v Bormiu padel že leta 2018.
Klemen Kosi je v Bormiu padel že leta 2018. FOTO: AP

Klemen Kosi je padel pri enem od skokov. Po  njegovem nastopu so trening za približno deset minut prekinili, ponesrečenega tekmovalca pa so s helikopterjem prepeljali do prve pomoči. Prvo noč po poškodbi je preživel v bolnišnici v Sondriju, kjer je tamkajšnje zdravniško osebje potrdilo, da gre za težjo poškodbo desnega kolena.

V ponedeljek zvečer so slovenskega smučarja sprejeli v ljubljanskem UKC, kjer so opravili magnetno resonanco ter ugotovili, da ima v desnem kolenu poškodovanih več vezi in meniskus, je še sporočila Pretnarjeva.

Znova nesrečni Bormio
Kosi je v Bormiu grdo padel že na smuku pred dvema letoma. Takrat jo je odnesel z zlomljenim nosom in ličnico in je bil že manj kot tri tedne po poškodbi znova na smučeh. Tokrat pa bo njegovo okrevanje veliko daljše.

Kosi je v letošnji sezoni nastopil na treh tekmah za svetovni pokal, na smuku in superveleslalomu v Val Gardeni in na superveleslalomu v Val d'Iseru, a se ni uvrstil med najboljših trideset.

V svetovnem pokalu je bil sicer trikrat doslej v prvi deseterici. Leta 2016 je v Wengnu osvojil sedmo mesto v alpski kombinaciji, njegov najboljši superveleslalomski dosežek je deveto mesto v Beaver Creeku pred dvema letoma, v smuku pa je bil najvišje na 14. mestu, in sicer leta 2015 v Kitzbühlu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

orson
30. 12. 2020 10.14
+1
Drži se stari , čimprejšne okrevanje . Pa razmisli , će je vredno zdravja . Zdaj si še mlad , boš pa star tudi takrat pa .......!
Ici
29. 12. 2020 21.46
+4
Drži se, Klemen!