Zimski športi

Košir: Dokler bom sposoben osvajati visoke uvrstitve, bom tekmoval

Ljubljana, 02. 12. 2019 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novo sezono svetovnega pokala bodo v kratkem začeli tudi deskarji na snegu v alpskih disciplinah. Večjega tekmovanja letos ne bodo imeli, zato pa jih čaka rekordnih 14 posamičnih tekem, tako da bo priložnosti za dokazovanje ogromno. Prvi tekmi bosta v ruskem Banoju, finale bo marca v nemškem Winterbergu. Slovenijo bodo zastopali isti tekmovalci kot v zadnjih sezonah. Tudi izkušeni Žan Košir, ki ima v svoji vitrini tri olimpijske kolajne.

Žan Košir
Žan Košir FOTO: Damjan Žibert

Slovenci sezono začenjajo optimistično razpoloženi, čeprav imajo v napovedih različne cilje. Žan Košir je zmagovalec svetovnega pokala že bil, kristalnega globusa ne lovi več za vsako ceno. V mislih ima le posamezne tekme, kar dokazuje tudi njegova napoved, da bo tudi letos kakšno tekmo, na kateri bodo slabe razmere, izpustil. "Dokler bom sposoben osvajati visoke uvrstitve, bom tekmoval. A ne za vsako ceno. Zdravje je zagotovo na prvem mestu in če bom na kakšni tekmi začutil nevarnost, jo bom brez večjih premislekov izpustil. Trenutno sicer z zdravjem nimam večjih težav, tudi za trening sem izbiral zdravju prijaznejše kraje. Bil sem tudi v Argentini in na Finskem. Počutim se močnega, vem, kam sodim, saj sem bil v stiku s konkurenco. Vsekakor nas čaka zanimiva sezona," napoveduje dobitnik treh olimpijskih kolajn.

Lani je v svetovnem pokalu zmagal Rus Dimitrij Soboljev, Tim Mastnak je bil drugi, tretji je bil Italijan Roland Fischnaller. Vsi bodo med favoriti tudi letos, vsekakor pa v vrh lahko poseže še vsaj 15 tekmovalcev, tako da se lahko spet pričakuje pisan seznam zmagovalcev posamičnih tekem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prava resni.ca
02. 12. 2019 19.08
+0
osvajati uvrstitve mal čudno zveni