Zimski športi

Košir je nastanjen nedaleč stran od olimpijske vasi

Peking, 28. 01. 2022 15.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski deskar Žan Košir, ki je bil ob prihodu na Kitajsko pozitiven na okužbo z novim koronavirusom, je nastanjen v izolacijskem hotelu nedaleč stran od olimpijske vasi na območju Džangdžjakova, so za STA sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

V posebnem hotelu bo, vse "dokler mu dva zaporedna PCR-testa po dveh zaporednih dneh ne pokažeta negativnega rezultata", so še pojasnili na OKS.

Gre za standardne postopke v skladu z obveznim protokolom. Po zagotovilih OKS je Žan Košir nastanjen v posebnem hotelu, ki nudi internet, telovadnico, prostore za športnike in prostočasne dejavnosti.

Sedemintridesetletni slovenski športnik se počuti dobro in za zdaj ne kaže nobenih bolezenskih simptomov, so sporočili iz slovenskega tabora.

Žan Košir
Žan Košir FOTO: Aljoša Kravanja

Pozitiven tudi serviser ekipe

Poleg Koširja je bil pozitiven tudi serviser ekipe, Darko Centrih. Koširjev serviser je bil pozitiven tudi na tretjem testu na novi koronavirus. Drugi test mu je namreč pokazal negativen rezultat.

Tudi Centrih je za zdaj brez simptomov in se počuti dobro, zato so ga premestili v izolacijski hotel, kjer že biva Košir.

Deskarski šampion, dobitnik treh olimpijskih kolajn iz Sočija 2014 in Pjongčanga 2018, je oddal pozitivni test po prihodu na Kitajsko. Tudi ponovni test je pri slovenskem olimpijcu potrdil koronsko okužbo.

Nosilec zastave

Skupaj z alpsko smučarsko Ilko Štuhec je bil Košir izbran za nosilca slovenske zastave na odprtju OI 4. februarja v Ptičjem gnezdu v Pekingu. Za zdaj sprememb ni. Vodstvo olimpijske reprezentance bo odločitev glede morebitne menjave nosilca zastave javilo v kratkem.

Ilka Štuhec med intervjujem
Ilka Štuhec med intervjujem FOTO: 24ur.com

Izkušeni olimpijec, eden izmed najboljših deskarjev v alpskih disciplinah na snegu, je polno cepljen proti covidu-19. "Športnik se je cepil, tako kot vsi preostali člani reprezentance, saj je bil to pogoj za nastop na olimpijskih igrah," so sporočili iz OKS.

Pred odhodom se je tudi testiral na koronavirusno okužbo. "Testiranje je bilo pogoj za pridobitev t. i. zelene zdravstvene kode, ki je potrebna za pridobitev dovoljenja za vstop na Kitajsko od njihovega veleposlaništva. Po pridobitvi te kode pa sledi pridobitev kode s podatki o zdravstvenem stanju za prehod meje, ki dovoljuje vstop na letalo in pristanek na Kitajskem," so še pojasnili pri OKS.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Angdaia
28. 01. 2022 19.03
+1
A so mi bris vzel iz riti ali nosa? kako bojo zdaj delali Kitajci?
P1800
28. 01. 2022 17.50
+1
XI nas je danes dal na črno listo, raztrgal je vse pogodbe podjetij, Jajca hvala, Žan verjetno boš v karanteni deležen "bonus dodatka", upam da ti ne bodo brisa dnevno jemali iz izpuha
P1800
28. 01. 2022 17.32
+0
Kot sem že rekel, kdor gre v Peking ni gladek, Kitajska karantena je verjetno posebne vrste izkušnja
Kazimir Plemeniti
28. 01. 2022 17.22
+7
Pa glavno da je cepljen🤷‍♂️.
evanderkane
28. 01. 2022 18.11
+1
Kazimir: Cepivo je res odlična reklama; kako se stoprocentno okužiš in še lahko huje zboliš. Dol s cepivi za covid!
mojcd
28. 01. 2022 16.51
+6
Cepljeni sontam okuzeni, zdravi necepljeni pa ne smejo tja