Zimski športi

Koštomaj: Sedaj bo vse lažje. Odvalil se nam je velik kamen od srca

Val Gardena, 18. 12. 2018 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ilka Štuhec je odlično vožnjo na smuku v Val Gardeni v ciljni areni pospremila z glasnim krikom in visoko dvignjenimi rokami. Zmage ji ni vzela iz rok nobena od tekmovalk na startu. Štuhčeva je osmič v svetovnem pokalu stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, petič pa je slavila na smukaških preizkušnjah svetovnega pokala. Po veliki zmagi je bil presrečen tudi njen trener Tadej Koštomaj.

Ilka Štuhec je velika zmagovalka smuka za svetovni pokal alpskih smučark v italijanski Val Gardeni. Najboljša slovenska alpska smučarka je že na tretjem smuku po vrnitvi v karavano po poškodbi v celoti pokazala svoj smukaški talent za najbolj prepričljivo vožnjo na progi Saslong v Dolomitih.

Poškodba je le še slab spomin. Sebi je znova dokazala, da zmore in da ni le konkurenčna najboljšim, ampak najboljša.

Mariborčanka je vpisala osmo zmago v svetovnem pokalu in zelo razveselila tudi njeno ekipo na čelu s prvim trenerjem Grego Koštomajem. "Če povem čisto po resnici, sem bil zelo zadovoljen že s prvim treningom. Za vse je bila ena velika neznanka, Ilka je imela še številko ena in brez kakšnih velikih informacij, pa je odlično odpeljala že prvi trening, kar je bil prvi znak, da se tu dobro počuti. Na drugem in tretjem treningu je bilo iskanje tistih rezerv, da najdeš optimalno hitrost na vsakem delu. Ko je bila tekma, je še tista pozitivna trema pomagala, da je bila še bolj odločena, agresivna. Bila je super vožnja, brez napak, na koncu pa rezultat, ki si ga lahko samo želiš," je za uradno spletno stran krovne smučarske zveze povedal Koštomaj, nato pa dodal še nekaj besed o pogledu na svojo varovanko na odru za zmagovalke: ''Tako Ilki, kot celi ekipi se je odvalil en velik kamen od srca. Bile je velika sreča, nasmejane oči in usta. Potrditev dobrega dela, velikega talenta in vsega kar premore Ilka.''
 

Ilka Štuhec Darja Črnko, Anja Šešum in Grega Koštomaj
Ilka Štuhec Darja Črnko, Anja Šešum in Grega Koštomaj FOTO: Damjan Žibert

Ilka Štuhec je z zmago v Val Gardeni krepko popravila tudi svojo uvrstitev v smukaškem seštevku. Po novem ima 158 točk za drugo mesto v razvrstitvi discipline. Zaostanek za vodilno Nicole Schmidhofer pa znaša 68 točk. V skupnem seštevku je po novem osma z 202 točkama. Vodi Mikaela Shiffrin (689 točk), ki je Val Gardeno izpustila.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

etul
18. 12. 2018 15.46
+14
Ne me basat ILKAAAAAAA BRAVO tak se dela.