Zimski športi

Koštomaj v novi sezoni prvi pomočnik Pena, se vrača Janez Slivnik?

Ljubljana, 18. 04. 2019 20.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Ljubljani se je sestal strokovni svet panoge za alpsko smučanje, ki je analiziral minulo sezono ter oblikoval predlog kadrovske sestave reprezentanc za prihajajočo sezono 2019/20. Strokovni svet bo alpskemu odboru predlagal imenovanje dveh novih trenerjev Janeza Slivnika in Gregorja Koštomaja.

Če bo predlog doživel podporo, bo Janez Slivnik, ki je že deloval v slovenskem smučanju, novi glavni trener ženske reprezentance, nekdanji trener Ilke Štuhec Gregor Koštomaj pa se bo pridružil smukačem. Alpski odbor bo predlog trenerske sestave in načrte ekip obravnaval predvidoma na seji, 6. maja. Celotno zadevo mora potrditi tudi zbor, ki bo zasedal predvidoma 20.maja.

"Najprej smo pogledali poročila za minulo obdobje in naredili analizo, kaj je bilo dobro in kaj mogoče ni bilo dobro. Na podlagi te razprave smo prišli do predloga, ki ga bo takoj po prvomajskih praznikih obravnaval alpski odbor. Tisto, kar ljudi najbolj zanima, je, ali je Slivnik med kandidati. Lahko potrdim, da je kandidat za glavnega trenerja ženske A smučarske reprezentance," je po seji strokovnega sveta za STA dejal Iztok Klančnik, predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje.

"Slivnik je dal soglasje in pričakujem, da bo po potrditvi na alpskem odboru in zboru podpisal pogodbo. Vsekakor ni prišel za eno leto, na njega računamo za daljše obdobje, da bo ostal doma in da bo ostal pri Smučarski zvezi Slovenije, tudi če se bo v prihodnje njegov status morda spremenil," je dejal Klančnik. "Slivnik se je dokazal v Sloveniji že pred odhodom v tujino in nimam pomislekov, verjamem, da nihče drug ne bo imel pomislekov in da bodo vsi predlogi dobili podporo. Verjamem, da smo pripravili kakovosten predlog in da bo šla zadeva zelo hitro naprej. Upam, da bo našel en velik izziv za to, da nadaljuje delo, kjer ga je Denis Šteharnik nehal," je še pristavil.

Grega Koštomaj (na sliki v sredini), sicer nekdanji trener Ilke Štuhec, bo v novi smučarski sezoni prvi pomočnik Petra Pena v moški ekipi za hitre discipline.
Grega Koštomaj (na sliki v sredini), sicer nekdanji trener Ilke Štuhec, bo v novi smučarski sezoni prvi pomočnik Petra Pena v moški ekipi za hitre discipline. FOTO: Damjan Žibert

Trenutno najuspešnejša slovenska alpska smučarka Štuhčeva bo še naprej delovala s svojo ekipo po svojem programu. Slivnik bo skrbel za napredek Ane Bucik, Tine Robnik, Maruše Ferk in Mete Hrovat, ki najbolj obeta. Njen osebni trener Jure Hafner bo Slivnikov pomočnik. Za zdaj ni jasen status poškodovane Ane Drev. Koštomaj, ki je z Ilko Štuhec osvojil devet zmag v svetovnem pokalu, dva mala globusa in dva naslova svetovne prvakinje, bo po koncu sodelovanja z Mariborčanko ostal v slovenski smučarji in bo pomagal glavnemu trenerju slovenske moške vrste za hitre discipline Petru Penu.

"Koštomajevo znanje bo prišlo zelo prav. Želimo si, da Klemen Kosi, Miha Hrobat, Martin Čater pridejo na raven, na kateri je bil Boštjan Kline, Kline pa, da se vrne na tisto raven, na kateri je že bil," je opisal Klančnik. "Strokovnjakov, ki so se dokazali, ne bomo izgubili. Vesel sem, da se bo trenerski štab okrepil na tistih področjih, kjer smo opazili primanjkljaje, torej pri ženskah in moških v hitrih disciplinah v svetovnem pokalu in pri fantih v evropskem pokalu," je zadovoljen Klančnik.

Šteharnik ostaja na smučarski zvezi in bo po osmih letih dela v ženski A reprezentanci prevzel naloge glavnega trenerja za evropski pokal za moške. Dosedanji odgovorni trener Mitja Valenčič bo poslej njegov pomočnik in skrbel za prehod fantov iz evropskega v svetovni pokal, je razkril Klančnik. Igor Zagernik bo še naprej odgovoren za žensko ekipo evropskega pokala.

Ostalih sprememb ni za pričakovati. Klemen Bergant ostaja trener slovenskih specialistov za veleslalom in slalom Žana Kranjca in Štefana Hadalina, za katerima je izjemna sezona.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
20. 04. 2019 14.43
Nočem biti pesimistična vendar v velike uspehe verjamem samo v moškem taboru pri tehničnih disciplinah. Bergant edini, ki pove direkt brez dlake na jeziku in ne bo zadovoljen z 9. mestom Žana npr. Vsi ostali trenerji iščejo neke izgovore, in nimajo nobenih pravih ciljev, ter so zadovoljni s 15. mestom. Seveda so 10. in 15. mesta mladih, neizkušenih vrhunska uvrstitev, vendar da Kline in ostali ostanejo brez točk je pa že kriza. Upam, da bo sezona 2019/20 boljša kot letošnja, seveda pa je bila tudi letošnja precej uspešna. Samo težave treba odpraviti pri moških hitrih disciplinah, pa ugotoviti kaj je narobe z Ano Bucik pa bomo spet konkuriral v vseh disciplinah, imam upanje in tudi verjamem, da prihajajo boljši časi. Meta je pa itak že letos bila super, in verjamem, da iz te punce še bo nekaj, Žan pa mora narediti samo še eno stopničko višje, pa bo vedno med najboljšimi tremi, Štef pa tudi napreduje, kar je super