Zimski športi

Kraftu še tretja zaporedna zmaga, Lanišek osmi

Lillehammer, 02. 12. 2023 18.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Avstrijski smučarski skakalec Stefan Kraft (296,7 točke) je dobil še tretjo zaporedno tekmo 45. sezone svetovnega pokala v norveškem Lillehammerju. Med trojico slovenskih finalistov je bil na srednji napravi najboljši Anže Lanišek (278,8), ki je zasedel osmo mesto.

V finalu tretje tekme sezone so nastopili le trije Slovenci. Poleg Anžeta Laniška, ki je edini končal med najboljšo deseterico, še Timi Zajc (265 točk) in Peter Prevc (264,7), ki sta zasedla 18. oziroma 19. mesto. Brez finala je za las z 31. mestom ostal Žiga Jelar, Domen Prevc pa je obstal že v petkovih kvalifikacijah.

Medtem pa je Stefan Kraft slavil že 101. stopničke v karieri, obenem pa dosegel 33. zmago v svetovnem pokalu. Rekorder po številu stopničk v svetovnem pokalu je sicer legendarni Finec Janne Ahonen (109).

Ob 30-letnem Avstrijcu sta na zmagovalnem odru stala še olimpijski prvak Nemec Andreas Wellinger (191,7) ter rojak Daniel Tschofenig (287,3).

V nedeljo v olimpijskem Lillehammerju sledi še ena tekma, le da se skakalci selijo na veliko napravo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
03. 12. 2023 09.01
+1
Pravijo ,da izkušnje štejejo. Najbolj izkušeni skakalec Peter Prvec tega ne kaže. Če pa gledamo Krafta . pa vidimo, kaj so njemu prinesle izkušnje . Z kako lahkoto premaguje svojo konkurenco in ne skače toplo -hladno. Postavlja se vprašanje ,kako kdo pristopa k tekmovanju oziroma kakšen je njegov motiv. Če si v reprezentanci samo zato, ker nimaš kaj drugega početi , potem tudi rezultati, ne bodo zadovoljivi. Našo skakalci imajo izvrstno infra strukturo , zato se ne morejo pritoževati, da nimajo pogojev za treniranje .Danes bomo videli ,kako jim bo šlo na veliki skakalnici. Dajmo se presenetiti .