Zimski športi

Kralji še drugič izgubili po podaljšku

Los Angeles, 17. 01. 2021 07.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL odigrala še drugo tekmo v sezoni in vnovič klonila po podaljšku. Doma je izgubila še drugi dvoboj z moštvom Minnesote Wild s 4:3 in po vodstvu s 3:1. Kapetan gostiteljev Kopitar tokrat po treh strelih na gol ni dosegel točke, na ledu je bil 25 minut in tri sekunde.

Jonathan Quick
Jonathan Quick FOTO: AP

Kralji so v noči na 15. januar novo sezono najmočnejše hokejske lige na svetu začeli s porazom, ko so s 3:4 po podaljšku izgubili prav tako proti Minnesoti, na tej tekmi je Kopitar v statistiko vpisal podaji. Tako kot na prvi je tudi na drugi tekmi povedla Minnesota v prvi tretjini, pa tudi po drugem delu igre je bilo prav tako 3:1 za Los Angeles, ki je v zadnjem delu rednega dela ponovno prejel dva zadetka, 10,6 sekunde pred koncem dodatnega dela igre pa je dvoboj tokrat odločil Marcus Johansson. Za goste je po 21 sekundah tekme zadel Matt Dumba, ob koncu 17. minute je izenačil Gabriel Vilardi. Za vodstvo domačih sta v razmaku treh minut in 20 sekund poskrbela Blake Lizotte in Andreas Athanasiou, Joel Eriksson Ek in Ryan Sutter pa sta premagala Jonathana Quicka (32 obramb) v zadnji tretjini. Sutter je podaljšek izsilil 1,4 sekunde pred koncem rednega dela tekme za izenačenje na 3:3. "Prav neverjetno je, da lahko v nekaj dneh proti istemu tekmecu zmagamo na enak način, s preobratom. Tega si sicer ne želimo početi vsak dan, a to kaže na neko kakovost, ki jo imamo. Najbolj pomembno pa je, da obrati niso stvar prizadevanja posameznikov, ampak vse ekipe," je bil na ekipo ponosen Johansson, strelec odločilnega gola. Povsem drugačne volje je bil po tekmi domači trener Todd McLellan: "Dve tekmi, dva poraza na enak način. Ne samo glede razpleta, identične so bile tudi naše napake. Izvedeli smo, da obstajajo stvari, na katerih bomo morali delati, če želimo biti uspešnejši." V zadnjih sekundah podaljška je bila odločena tudi tekma v Newarku, kjer je trener Lindy Ruff, nekdanji strateg Dallasa, zabeležil svojo prvo zmago na klopi New Jersey Devils. New Jersey je z 2:1 premagal Boston, odločilni gol pa je dve sekundi pred koncem dodatnega dela dosegel Belorus Jegor Šarangovič, za katerega je bil na drugi tekmi to prvi gol v NHL.

Artemi Panarin
Artemi Panarin FOTO: AP

Z istim izidom in prav tako po podaljšku so zmago zabeležili tudi hokejisti Vegasa, ki so bili boljši od Anaheima. Domači so bili na robu poraza, podaljšek so izsilili šele v predzadnji minuti, ko je v polno zadel William Karlsson. V Las Vegasu je bilo podaljška hitro konec, že v sedmi sekundi ga je končal Max Pacioretty. Prvi newyorški derbi sezone so pred dvema dnevoma Islanders dobili s 4:0, tokrat pa so se jim rangerji na najboljši možni način oddolžili. Zmagali so še za gol več, za zmago 5:0 sta z dvema goloma najbolj zaslužna Rusa Pavel Bučnevič in Artemi Panarin. Bolgarski vratar Aleksandar Georgijec je na svoji 78. tekmi in prvič v sezoni ter petič v karieri ostal nepremagan, ubranil je vseh 23 strelov. Prvo zmago v sezoni je zabeležil Montreal, s 5:1 je bil v gosteh zanesljivo boljši od Edmontona, po dva gola sta k zmagi prispevala Jeff Petry in Slovak Tomaš Tatar.

Detroit je s 4:2 premagal Carolino, dva gola je vknjižil Dylan Larkin, Arizona je San Jose premagala s 5:2, v Glendalu je bil dvakrat strelec Phil Kessel, Toronto je s 3:2 slavil v Ottawi, Nashville s 5:2 doma proti Columbusu, Calgary pa na svojem ledu s 3:0 proti Vancouvru.

Izidi:
New Jersey Devils - Boston Bruins              2:1   podaljšek

Arizona Coyotes - San Jose Sharks              5:3

Edmonton Oilers - Montreal Canadiens           1:5

New York Rangers - New York Islanders          5:0

Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes        4:2

Ottawa Senatoes - Maple Leafs                  2:3

Nashville Predators - Columbus Blue Jackets    5:2

Lpos Angeles  Kings - Minnesota Wild           3:4
(Anže Kopitar 25:03 minute, 3 streli za Los Angeles) podaljšek

Vegas Golden Knihgts - Anaheim Ducks            2:1 - podaljšek

Calgary Flames - Vancouver Canucks             3:0

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.