Zimski športi

Kranjec izpušča slalom na Sljemenu, v mislih le veleslalom v Adelbodnu

Madonna di Campiglio, 23. 12. 2020 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
3

Trenutno najboljši slovenski alpski smučar Žan Kranjec se bo na januarske tekme svetovnega pokala pripravljal v Italiji. Izpustil bo slalom na Sljemenu nad Zagrebom ter se povsem osredotočil na nastop v Adelbodnu, kjer je letos januarja kot prvi Slovenec osvojil najprestižnejšo veleslalomsko klasiko.

Vodičan bo koledarsko leto 2020 sklenil kot peti najboljši veleslalomist v seštevku svetovnega pokala.

Alta Badia v Italiji je gostila četrti veleslalom sezone svetovnega pokala za moške. Peti in šesti alpske smučarje čakata 8. in 9. januarja v Bernskem višavju, kjer je Žan Kranjec januarja prvič oblekel rdečo majico vodilnega smučarja v posebnem veleslalomskem seštevku. Sklepni del minule sezone se nato ni iztekel po načrtih slovenskega asa, saj je po odpadlih veleslalomih v Kranjski Gori in Cortini d'Ampezzo zaradi pandemije covida-19 sezono končal kot četrti veleslalomist sveta.

Žan Kranjec bo izpustil prihajajoči slalom na zagrebškem Sljemenu in se osredotočil na priprave za naslednji veleslalom v Adelbodnu.
Žan Kranjec bo izpustil prihajajoči slalom na zagrebškem Sljemenu in se osredotočil na priprave za naslednji veleslalom v Adelbodnu. FOTO: AP

Novo sezono je nato odprl s sedmim mestom v Söldnu, prvega od dveh veleslalomov v Santa Caterini je končal na stopničkah na drugem mestu, drugega pa na 19. mestu. V času med Santa Caterino in Alta Badio pa ga je med pripravami v Avstriji doletela novica iz domovine o smrti očeta. V Alta Badii je nastopil na svoji stoti tekmi v svetovnem pokalu, ki jo je posvetil pokojnemu očetu, ter tekmo končal v najboljši deseterici na devetem mestu. Od uvodnih dveh slalomov ni veliko pričakoval.

"Na žalost sem znova odstopil. Uvrstil sem se v drugo vožnjo, kar je pozitivno. Številka ena v drugem teku je bila neka prednost. Počutim se dokaj solidno, tako da mi je bilo zelo žal odstopa, a to je naš šport in gremo naprej z dvignjeno glavo," je po nastopu v Madonni di Campiglio dejal Kranjec, ki kot najboljši Slovenec v seštevku zime zaseda 11. mesto.

"Zdaj bomo nekaj dni doma, potem gremo na trening med božičnimi in novoletnimi prazniki za štiri dni. Januarja se bomo razdelili. Žan se bo skupaj z italijansko ekipo v Italiji pripravljal za Adelboden, Štefan pa bo naredil nekaj dni treningov in potem šel na tekmo v Zagreb," je načrte za prihodnje dni razkril trener naših alpincev za tehnične discipline Klemen Bergant.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mrvodnar
23. 12. 2020 13.33
+0
Kako lahko napišete :Trenutno najboljši slovenski alpski smučar Žan Kranjec,.... Saj je več ob progi kot pa na progi! Trenutno mislim da je najboljši Čatar!
Uporabnik1046796
23. 12. 2020 15.42
+2
Lepo te prosim no! Kranjec je med petimi najboljsimi veleslalomisti na svetu, ce ne celo med tremi.
uporabnica1
23. 12. 2020 20.01
ti pa ravno ne spremljaš smučanje kajne? Čater je imel en priblisk v celi karieri. Poleg Žana ni nobenega, ki bi lahko redno osvajal stopnicke ali top 10 rezultate. Pa ne pozabi, da je Žanu nekaj dni nazaj pred nadaljevanjem sezone umrl oče, slaloma ni nic treniral, to se pozna. Trenutno se ni povsem pri stvari, kar je razumljivo