Zimski športi

Kristoffersen Hirscherju odvzel zmago, ne pa globusa, Kranjec peti

Bansko, 24. 02. 2019 13.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Henrik Kristoffersen je zmagovalec veleslalomske preizkušnje v Banskem. Norvežan je v drugi vožnji napadel z drugega mesta in bil uspešen, saj je a vsega štiri stotinke ugnal velikega rivala Marcela Hirscherja, ki je z drugim mestom osvojil mali kristalni globus za zmago v tej disciplini. Žan Kranjec je s petim mestom znova potrdil, da sodi v sam vrh svetovnega veleslaloma.

Žan Kranjec je pred domačo tekmo v Kranjski Gori potrdil dobro formo v veleslalomu.
Žan Kranjec je pred domačo tekmo v Kranjski Gori potrdil dobro formo v veleslalomu. FOTO: AP

Slovenski alpski smučar Žan Kranjec je na tekmi svetovnega pokala v Banskem v veleslalomu zasedel peto mesto. Zmagal je Norvežan Henrik Kristoffersen, le štiri stotinke pa je zaostal Avstrijec Marcel Hirscher, ki si je že zagotovil mali kristalni globus za to disciplino. Tretji je bil Francoz Thomas Fanara (+ 0,39).

Kranjec je bil po prvi vožnji veleslaloma v Bolgariji šesti, za vodilnim Hirscherjem je zaostal 81 stotink, v drugi vožnji je nato eno mesto pridobil in se povzpel na peto, za Norvežanom je na koncu zaostal 66 stotink. Kristoffersen je v drugi vožnji nadoknadil 22 stotink zaostanka za Hirscherjem, do zmage je prišel z drugega mesta. Na tekmi je nastopil še en slovenski smučar, Štefan Hadalin, ki pa se s 34. mestom ni uvrstil v finale.

Več sledi! 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
24. 02. 2019 14.04
+12
Kranjcu zmanjkalo 27 stotink do stopnick, skoda. Ampak ponovno vrhunski rezultat, Zan se vidimo v Kranjski Gori, kjer bomo mocno navijal!