Zimski športi

Kranjec: Vesel in ponosen sem, da sem prekinil to dolgo sušo

Ljubljana/Saalbach, 20. 12. 2018 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
24ur zvečer
Komentarji
4

Žan Kranjec je poskrbel za to, da je po dolgih 36 letih Slovenec znova stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra na moških veleslalomih. Kot pravi, je to zanj dobra motivacija za naprej. "Rad sicer slišim kakšne zgodovinske dosežke, a ko sem na štartu, sem skoncentriran nase. Sem pa vesel in ponosen, da sem prekinil to dolgo sušo, upam in verjamem, da bo naslednja zmaga prišla hitreje," je dejal.

Fenomenalna Ilka Štuhec in Žan Kranjec vračata zlat sijaj slovenskemu alpskemu smučanju. Alpska kraljica hitrih disciplin dokazuje, da nič ni nemogoče, da se da z močno voljo in veliko dela premagati vse. Zmagoviti Kranjec pa je prvi Slovenec, ki je po 36 letih stal na zmagovalnem odru na moških veleslalomih.

Kranjec se je iz Saalbacha oglasil v oddajo 24UR ZVEČER in povedal, da sta bila zadnje dva dneva za slovensko smučanje izjemna. "Izredno vesel in ponosen sem na svojo zmago ter na svoje predstave. Vesel sem tudi za Ilko, da se je uspela po poškodbi vrniti med najboljše smučarke. To je bil res en lep dan za slovensko smučanje!"

Z Ilko se sicer še nista slišala, da bi drug drugemu čestitala za zlato. "Sem pa spremljal njeno vožnjo po mojem prvem teku in sem bil zelo vesel zanjo. Čestital pa ji še bom."

Žan Kranjec pravi, da je vesel tako zase kot za Ilko.
Žan Kranjec pravi, da je vesel tako zase kot za Ilko. FOTO: POP TV

Na vprašanje, kakšen je občutek, ko premagaš kralja belih strmin Marsela Hircherja, je Kranjec odgovoril, da je to zagotovo lep dosežek. "Hircher je bil v zadnjih sezonah skoraj nepremagljiv, nikoli ne veš, kdaj ga je možno premagati in ali ga je sploh možno. Jaz sem danes izkoristil to, da on ni imel najboljšega dneva, jaz pa sem dobro smučal."

Kranjec in Štuhčeva sta spet pisala zgodovino. To je pred njima uspelo le še Špeli Pretnar in Matjažu Vrhovniku, ko smo pred 18 leti gledali dvojno zmago v manj kot eni uri. Kranjec je imel takrat osem let. Si je kdaj predstavljal, da mu bo uspelo enako? "Pri osmih letih še nisem toliko spremljal smučanja, sem ga pa že začel trenirat. A o tem nisem razmišljal, bil sem skoncentiran nase, da bi čim bolje smučal in dosegel zmago. Da je Ilkina zmaga prišla v istem dnevu kot moja, pa je še lepše in sem vesel – tako zame kot zanjo!"

Po dolgih 36 letih je Slovenec znova stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra na moških veleslalomih. Pa naš smučarski as gleda na to kot pritisk ali kot motivacijo za naprej? "Bolj kot motivacijo. Rad sicer slišim kakšne zgodovinske dosežke, a ko sem na štartu, sem skoncentriran nase, ne razmišljam preveč o tem, kaj je kdo že dosegel v preteklosti. Sem pa vesel in ponosen, da sem prekinil to dolgo sušo, upam in verjamem, da bo naslednja zmaga prišla hitreje," je zaključil.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gizmo28
21. 12. 2018 12.20
+1
bravo Žan, samo pogumno naprej
murinar
20. 12. 2018 15.14
+3
To Žan , pa še kakšno zmago
Majda Vidmar
20. 12. 2018 13.05
+4
Bravo Žan,zato je po suši prišel dež.😍
mity79
20. 12. 2018 11.17
+14
Bravo!! Močno upam,da ni bila samo včerajšnja tekma na takem nivoju upam verjamem,da si sposoben prikazati to v nadaljevanju kar si včeraj pokazal. Vso srečo v nadalnjem tekmovanju in tako kot pravite gremo na glavo! 💪