Zimski športi

Slovenke optimistično pričakujejo Zlato lisico

Kranjska Gora, 07. 01. 2022 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Članice slovenske smučarske reprezentance z veliko mero optimizma pričakujejo domači vrhunec zime, ki bo zaradi pomanjkanja snega v Mariboru tretjič po vrsti v Kranjski Gori. Razmere na Gorenjskem so zimske, po ocenah organizatorjev bo proga dobro utrjena.

Kranjska Gora bo tretjič po vrsti gostila Zlato lisico zaradi pomanjkanja snega v Mariboru. Tako vodja stroke Miha Verdnik kot glavni trener ženske ekipe za slalom in veleslalom Sergej Poljšak pričakujeta dobro tekmo. "Kot vedno brez težav ni šlo, je pa lepo, da je tekma v Sloveniji, imamo srečo, da bo v lepi idili in na dobro pripravljeni progi," je dejal Verdnik. Poljšak je prepričan, da so dekleta dobro pripravljena, kar kažejo tudi že skozi vso sezono, zato nima strahu ali dvomov.

Zaradi nestabilnega vremena so imele tekmovalke velike težave z iskanjem primernih terenov za trening po slalomu v Zagrebu. S težavami so se spopadali tudi v slovenski reprezentanci. "V Trbižu proge nismo uspeli pripraviti za trening, punce so zato smučale prosto," je danes dejal Poljšak.

Na start veleslaloma bo poslal Meto Hrovat, Ano Bucik, Tino Robnik, Nejo Dvornik in Niko Murovec, ki bo nastopila na svojem drugem svetovnem pokalu. Na startu sobotne tekme bo tudi debitantka na tekmah najvišje ravni Lina Knific. V slovenski ekipi je zazevala vrzel, potem ko je Andreja Slokar zaradi okužbe z novim koronavirusom ostala brez Zlate lisice.

"Zelo dobro poznam to progo, to je moj domači teren, spet se je tako zgodilo, da je tekma pri meni doma. Tega se ne branim. Teren tukaj mi ustreza, zato je toliko večje navdušenje in toliko bolj težko pričakujem to tekmo," je brez oklevanja odvrnila članica prve veleslalomske jakostne skupine Hrovatova.

"Sigurno smo poleti delali na izboljšavah tehnike, tekme pa se mi nato niso najbolje sestavile, smo pa na polovici sezone, tako da ne mislim po nekaj slabih tekmah metati puške v koruzo. Imam zelo velika nihanja. Smučam zanesljivo na treningih, imam pa težavo prenesti to na tekme," je bila odkrita Hrovatova, ki je v tej zimi petkrat vpisala ničlo.

Meta Hrovat
Meta Hrovat FOTO: Damjan Žibert

Velike upe ima po osmem mestu na zagrebškem slalomu Bucikova, ki bi sicer raje videla, če bi bila tekma v Mariboru. "Zlasti druga vožnja v Zagrebu mi je dala samozavest za tekmo v Kranjski Gori," je dejala Bucikova. "Sem sproščena in lahko tekmujem brez pritiska."

Visoka pričakovanja ima tudi Robnikova, ki je v Kranjski Gori že bila dvakrat del prve deseterice. Še vedno pa čuti bolečine v rami, posledice poškodbe, jo pa rama ne ovira več med smučanjem. Lani je v Kranjski Gori na obeh veleslalomih osvojila točke Neja Dvornik, ki si želi še nadgraditi lanski uspeh.

Tekmovanje za 58. Zlato lisico bo sicer zaprtega tipa. Dostop na prireditveni prostor za obiskovalce ne bo dovoljen. Določene prometne površine, ki vodijo do tekmovališča v Podkorenu, bodo zaprte. Promet na glavni prometnici bo potekal normalno. Policija pozivajo k upoštevanju navodil organizatorja in policistov.

V turističnih središčih se tudi sicer pričakuje močno povečan promet. Policija opozarja na strpnost in upoštevanje prometnih pravil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.