Zimski športi

Kristoffersen cilja na veliki kristalni globus?

Oslo, 27. 04. 2018 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Norveški smučarski zvezdnik Henrik Kristoffersen je minulo sezono gledal v hrbet Marcelu Hirscherju, tako v slalomu kot veleslalomu, sedaj pa sprejel pomembno odločitev – v prihodnje bo skušal navdušiti tudi v superveleslalomu.

S 1285 točkami svetovnega pokala je Henrik Kristorffersen minulo sezono svetovnega pokala končal na 2. mestu, le za neprekosljivim šampionom Marcelom Hirscherjem, ki se je znova poigral s tekmeci v tehničnih disciplinah, na olimpijskih igrah v Pjongčangu pa z dvema zlatima medaljama (alpska kombinacija, veleslalom) vzel še tisto, kar mu je na izjemno uspešni športni poti še manjkalo. Če se bo odločil nadaljevati športno pot, bo imel v novi sezoni svetovnega pokala pred sabo znova Kristoffersna, a ga čaka še zahtevnejši boj z njim, če bo želel ubraniti veliki kristalni globus.

Henrik Kristoffersen
Henrik Kristoffersen FOTO: AP

Norvežan je namreč začel intenzivne priprave na novo tekmovalno leto, testiral smuči dosedanjega opremljevalca in sprejel pomembno odločitev. "Obstaja možnost, da bom tekmoval tudi v superveleslalomu, kar sem si od nekdaj želel," je za norveško nacionalno televizijo NRK razkril 24-letnik, ki je na FIS tekmi v Hemsedalu zasedel 26. mesto in bo za kriterije, s katerimi bi si to zagotovil, še nekoliko garal. A verjame, da je cilj dosegljiv, kar bi pomenilo možnost, da bi lahko nabiral točke še v eni disciplini, bil konkurenčen v alpski kombinaciji, s čimer bi se lahko največjemu tekmecu še bolj približal.

"Konkretno so moji cilji nastop v Banskem, Kvitfjellu, morda še na finalu. Za Beaver Creek še ne bom pripravljen," je dodal najboljši norveški smučar minule sezone in zaključil: "Zavedam sem, da bom na začetku nervozen, ampak menim, da lahko na tehnično zahtevnejših tekmah nekaj naredim. Rad imam hitrost."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
27. 04. 2018 14.31
Kristoffersen bo drugo sezono boljši kot letos