Zimski športi

Kristoffersen na Bledu: Prišel sem podpret Anžetov turnir!

Bled, 25. 08. 2018 14.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
3

Med vidnimi gosti na letošnjem, že 8. dobrodelnem turnirju v golfu, ki ga pripravlja NHL hokejski zvezdnik Anže Kopitar, je nastopil tudi izjemni alpski smučar in velik navdušenec nad Kopitarjem, Norvežan Henrik Kristoffersen.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Anže Kopitar tradicionalno gostil dobrodelni golfski turnir
    02:59
    Iz 24UR: Anže Kopitar tradicionalno gostil dobrodelni golfski turnir
  • Iz 24UR: Igrali golf za dober namen
    02:33
    Iz 24UR: Igrali golf za dober namen
  • Henrik Kristofferson o rivalstvu z Marcelom Hirscherjem
    00:19
    Henrik Kristofferson o rivalstvu z Marcelom Hirscherjem
  • Anže Kopitar o dobrodelnem golfskem turnirju
    02:45
    Anže Kopitar o dobrodelnem golfskem turnirju

V boju za veliki kristalni globus svetovnega pokala alpskih smučarjev se znova obeta tesen boj. Mnogi napovedujejo spopad neuničljivega Marcela Hirscherja in Norvežana Henrika Kristoffersna. Minulo sezono sta skrbela za izjemne boje v tehničnih disciplinah, na koncu je Avstrijec vikinga v skupnem seštevku ugnal za 335 točk. 24-letnik iz Lorenskoga je s pripravami že začel, se zadnjih nekaj dni mudil v Avstriji, kjer so urejali še zadnje podrobnosti povezane s smučarskim čevljem za novo sezono, že danes se je ustavil na Bledu.

Ne zaradi ogledovanja slovenskih znamenitosti, ampak zaradi dobrodelnega golf turnirja, ki ga pripravlja Anže Kopitar. Športnik, ki ga Norvežan izjemno ceni, spoštuje. V hokejski ligi NHL navija prav za Los Angeles Kings in je navdušen nad predstavami kapetana kraljev Kopitarja. Tokrat je imel priložnost, da se z njim sreča na prenovljenem Kraljevem igrišču na Bledu, čeprav je šele včeraj, kot je priznal ob prihodu na Bled, prvič v letošnjem letu igral golf.

Henrik Kristoffersen
Henrik Kristoffersen FOTO: Damjan Žibert

"Prišel sem podpret Anžeta in organizacijo turnirja. Lepo je biti tukaj. Nisem sicer izjemen igralec, ne igram prav veliko, za razliko od mojega brata," je dejal Kristoffersen in se dotaknil, tistega, kar najraje počne, smučanja: "Priprave na novo sezono tečejo zelo solidno. Pred približno mesecem dni sem si poškodoval levo nogo, zaradi česar so priprave nekoliko večji izziv. Jutri se selim v Švico, v ponedeljek upam, da bom že na snegu. V vsakem primeru bom v letošnji sezoni osredotočen na svetovni pokal, čeprav je sezona svetovnega prvenstva. A tisto sta le dve tekmi zame!"

Kopitar z dobrodelnim turnirjem za hip prekinil priprave
Kopitar, ki je v petek praznoval 31. rojstni dan, pravi, da se počuti mladega in da je praznoval v družinskem krogu. Veseli ga izjemno dober obisk na turnirju: "Zbrali smo že kar veliko sredstev, zato bomo turnir prirejali tudi v prihodnje." V vsakem primeru pa je to le krajši pobeg od drsanja, ploščka in priprav na novo hokejsko sezono. Program priprav je zaupal očetu Matjažu Kopitarju, pri delu pa sodelujejo tudi reprezentanti Rok Tičar, Luka Gračner in Žiga Jeglič.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

1pravica
26. 08. 2018 07.12
+1
velika športnika, dobrega srca, kar kažeta že navzven.... lepo
dr.Megla
25. 08. 2018 18.32
+7
Oba zelo dobra in vrhunska športnika, zelo lepo
murinar
25. 08. 2018 14.58
+20