Zimski športi

Kristoffersen o 'nadzemeljskem' Hirscherju: Mislim, da sem v tej sezoni vseeno nekoliko zmanjšal vrzel

Kranjska Gora, 05. 03. 2018 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ob tako dominantnem Avstrijcu Marcelu Hirscherju se je slalomski in veleslalomski izzivalec Henrik Kristoffersen tudi v Kranjski Gori moral zadovoljiti s statusom "večno drugega". Konec tedna je Norvežan še desetič in enajstič v tej sezoni pristal na drugem mestu, vključno z olimpijskim veleslalomom.

Henrik Kristoffersen
Henrik Kristoffersen FOTO: Damjan Žibert

"Trudil sem se dati vse od sebe. Mislim, da je bilo v redu. Sem že bolje smučal. Imel sem nekaj težav z oprijemom na bolj strmem delu, kjer sem izgubil boj s Hirscherjem. Bilo je čudno, kajti mislim, da je bila podlaga povsod enaka, zato je še toliko bolj boleče, a to je življenje, živiš in se učiš," je po koncu 57. Pokala Vitranc dejal 23-letni Henrik Kristoffersen, ki mu mnogi napovedujejo še izjemno kariero. Trenutno pa je še v senci "nadzemeljskega" Marcela Hirscherja: "Tudi v finalu je bilo v redu, vendar je bilo težko, naredile so se smučine, trudil sem se, ampak v tem trenutku je Marcel preprosto boljši ... Mislim, da sem v tej sezoni vseeno nekoliko zmanjšal vrzel do Marcela v skupnem in veleslalomskem seštevku. Korak za korakom sem mu bližje, skušal bom narediti vse, kar je v moji moči, da mu bom v novi sezoni še bolj konkurenčen." Mladi Norvežan, ki je edino zmago v letošnji sezoni slavil na slalomu v Kitzbühlu, je tik za 29-letnim Hirscherjem na drugem mestu tako v skupnem seštevku svetovnega pokala, kot tudi v slalomskem in veleslalomskem seštevku.

Tako Hirscher kot Kristoffersen sta na prvi poolimpijski postaji po Pjongčangu z odliko opravila popravni izpit. Tokrat se ni zgodilo, da bi oba najboljša slalomista sezone odstopila, tako kot se je pripetilo na olimpijskem slalomu, ko je Hirscher nastop predčasno končal v prvi, Kristoffersen pa v drugi vožnji.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Machetekills007
05. 03. 2018 13.27
-2
nepomembna novica 😝
AS1983
05. 03. 2018 12.20
+1
Kristoffersen letos samo enkrat zmagal, Hirscher pa kar 12-krat, imata pa oba v skupnem seštevku veliko prednost pred ostalimi, za 3.mesto v skupnem seštevku pa bo še zelo zanimivo med Svindalom, Jansrudom in Feuzem