Zimski športi

Kvalifikacije Kramerjevi, Klinčeva druga, vse Slovenke med 10

Oberstdorf, 02. 03. 2021 19.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstrijka Marita Kramer (153,3 točke) je dobila kvalifikacije pred sredino posamično tekmo smučarskih skakalk na veliki napravi na svetovnem prvenstvu v nemškem Oberstdorfu. Najboljša Slovenka je bila svetovna prvakinja s srednje skakalnice Ema Klinec (148,8) na drugem mestu.

Ema Klinec bo očitno znova v igri za medalje.
Ema Klinec bo očitno znova v igri za medalje. FOTO: AP

Po nekaj slabših skokih je 22-letna Klinčeva vendarle spet našla prave občutke pred sredino zadnjo tekmo skakalk. Že v ponedeljek na treningu je skakala zelo dobro, tokrat pa je pristala pri 130 metrih in naznanila nov boj za kolajno, že njeno tretjo v Oberstdorfu.

"Včeraj mi je na treningu uspel super skok, mogoče je bil tisti še malce boljši. Šla sem še malo bolj na polno, danes pa sem si rekla, da naredim bolj umirjen skok, saj je to prava osnova za naprej," je skoke na veliki skakalnici za TV Slovenija ocenila Klinčeva.

"S skokom sem zadovoljna, bil je lep, umirjen, tako kot smo se zmenili. Mogoče se v zraku lahko še borim za nekaj metrov, sicer pa je bilo v redu, zato grem vseeno mirno na tekmo," je še dodala svetovna prvakinja na srednji napravi.

Tudi preostale Slovenke so nastopile dobro. Najboljša skakalka svetovnega pokala Nika Križnar (135,7) je skočila 123,5 metra in kvalifikacije končala na petem mestu. Zadovoljna pa ni bila.

"Vse skupaj je malo zadržano, nesproščeno. Z mize je bil skok veliko lepši kot včeraj, tokrat sem vsaj zadela mizo. Moram se le sprostiti v zraku in uživati. Potem bodo tudi metri pravi. Če se bom ukvarjala z današnjimi skoki, se zagotovo ne bom sprostila. Morala se bom sprostiti drugače. Najbolj bo pomagalo, če bom skočila kot na ekipnih tekmah, kjer nimam takšnega bremena," je v izteku priznala 20-letna Križnarjeva.

Dobro se je odrezala tudi Urša Bogataj (129,9), ki je skočila 127 metrov in zasedla sedmo mesto. Nekoliko pa je izgubila le s slabšim doskokom. Jerneja Brecl (123,0) je v kvalifikacijah zasedla deseto mesto, čeprav v izteku ni bila najbolj zadovoljna s 121 metrov dolgim skokom. V poskusni seriji je bila pred tem sedma. Zadnja preizkušnja skakalk na SP bo na sporedu v sredo ob 17.15.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
02. 03. 2021 20.38
+5
Moje tako zelooo cenjeno mnenje: Tudi novinarji med intervjuji rušijo zbranost tekmovalk z nesmiselnim seciranjem vzroka, poteka in posledic vsakega njihovega giba, besede in mimike...!
Davidoff297
02. 03. 2021 20.37
+2
Kvalifikacije, ki obetajo... Še na tekmi pokažejo to kar so danes in bomo spet navdušeni...
uporabnica1
02. 03. 2021 20.06
+3
Emi preskok na večjo skakalnico doda še večjo motivacijo, ker tam skače raje. Je zelo hipersenzibilna in po naslovu svetovne prvakinje je doživela šok. Kot zadnja skakalka na ekipni tekmi si je dala pritisk, breme da mora ona priskakati zlato medaljo, ker je najboljša na svetu. Že kar nekajkrat se ji je to zgodilo v letošnji sezoni. Moje skromno mnenje je, da bi se morala manj obremenjevati s popolnimi skoki in nehat nekaj spreminjati. V skokih samo eno malenkost spremeniš pa se lahko zgodi katastrofa. Ema ni navajena take pozornosti, nonstop novinarji, vsi pričakujejo od nje... Mislim, da bi jo mogli dati počivat in ne skakat na mešani ekipni tekmi. Drugače pa top Slovenke spet 💪
takje
02. 03. 2021 19.54
+1
Njega včasih ne razumem, nje pa nikoli. Eh, dame in gospodje, jutri Oberstdorf Slovenija 6. del.
mahar123
02. 03. 2021 19.42
+6
Dej EMA pokaz spet tem kavckarjem