-5°C

Kvalifikacije v Zakopanah pripadle Johanssonu, Lanišek 12.

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
STA /
KOMENTARJI
0
Norvežan Robert Johansson (134,0 točke) je bil najboljši v kvalifikacijah za posamično tekmo smučarskih skakalcev za svetovni pokal v poljskih Zakopanah. Drugi je bil njegov rojak Halvor Egner Granerud (127,6), tretji pa Avstrijec Stefan Kraft (127,0). Najboljši Slovenec je bil Anže Lanišek (121,7) na 12. mestu.

Lanišek (v sredini) ob Mariusu Lindviku in v petek najdaljšemu Robertu Johanssonu.
Lanišek (v sredini) ob Mariusu Lindviku in v petek najdaljšemu Robertu Johanssonu.FOTO: AP

Na tekmo so se poleg Anžeta Laniškaprebili tudi vsi preostali varovanci glavnega trenerja Roberta Hrgote. V dokaj spremenljivih razmerah se je nekoliko slabše znašel Bor Pavlovčič (106,8), ki je pretekli konec tedna v Klingenthalu dvakrat stal na odru za zmagovalce. Kvalifikacije na skakalnici Wielka Krokiew je zaključil na 30. mestu.

Tilen Bartol(121,4) je bil s 133 metrov dolgim skokom na koncu 14., le mesto za njim pa je s pol metra krajšim skokom kvalifikacije končal Domen Prevc(119,7). Žiga Jelar(109,3) je bil 24., na prvo od dveh posamičnih tekem v Zakopanah pa se je uvrstil tudi na koncu 41. Timi Zajc(98,1).

Preizkušnji bi morali biti sicer na Kitajskem, kjer pa so na prizoriščih, ki bodo naslednjo zimo gostila olimpijske igre, že pred časom odpovedali skakalne tekme.

Koronavirus pasica november