Zimski športi

Lampič na prvi tekmi potrdila nastope v svetovnem pokalu, Repinc četrta

Stockholm, 29. 11. 2022 17.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske biatlonke so odlično odprle sezono 2022/23. Lena Repinc je na uvodni tekmi pokala IBU v Idrefjällu s stoodstotnim streljanjem osvojila četrto mesto, novinka v reprezentanci Anamarija Lampič pa je na 7,5 km dolgem krogu morala kar štirikrat v kazenski krog, s šestim mestom pa potrdila normo za nastop v svetovnem pokalu.

Med Slovenkami je na tekmi nastopila še Kaja Zorč in s tremi kazenskimi krogi pristala na 42. mestu.

Zmage se je veselila Norvežanka Marte Krakstad Johansen. Nemka Janina Hettich-Walz je stoje zgrešila enkrat in zaostala 20 sekund, njena rojakinja Marion Wiesensarter pa je s strelsko deseterico dopolnila sliko na zmagovalnem odru.

Lepo potrditev za dobro delo v poletnem obdobju je dobila Lena Repinc, ki je za zmagovalko resda zaostala za 30,8 sekunde, zato pa je prehitela v svetovnem pokalu že uveljavljeno Švedinjo Mono Brorsson.

"Danes je bila odlična tekma. Vse, kar je lahko šlo, je tudi šlo. Drugič v karieri sem streljala 0,0, smuči pa so bile odlične. Občutek na smučeh je bil res krasen in sem zelo uživala," je bila dobre predstave vesela Repinc.

Šesterico je dopolnila Anamarija Lampič, ki je za petim mestom zaostala 0,4 sekunde. Dosegla pa je daleč najboljši izid v smučini. Od Švedinje Tilde Johansson, ki je dosegla drugi izid, je bila hitrejša kar 58 sekund.

Anamarija Lampič
Anamarija Lampič FOTO: Damjan Žibert

"S tekmo sem zelo zadovoljna in zelo vesela. Glede streljanja se mi zdi, da mi je šlo za prvič zelo v redu, in upam, da bo šlo tako naprej. Tekaško sem se počutila vrhunsko in mislim, da časi povejo svoje. Sem zelo vesela, da sem tudi uradno v biatlonski družini," pa je za Smučarsko zvezo Slovenije povedala Lampičeva.

Novo priložnost bodo dekleta imela že v sredo, ko bo v Idrefjällu na sporedu zasledovanje, v Kontiolahtiju pa se bosta na uvodni posamični tekmi sezone predstavili Polona in Živa Klemenčič.

Omenjena četverica deklet pa bo po današnjem uspehu slovenske barve po vsej verjetnosti zastopala že prihodnji teden na tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vap0
29. 11. 2022 17.14
Če znaš laufat, znaš...