Zimski športi

Lampičeva izpadla v četrtfinalu, zmagi ostali doma

Trondheim, 22. 02. 2020 13.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je obstala v četrtfinalu sprinterske preizkušnje v klasičnem koraku v Trondheimu in osvojila 17. mesto. V obeh konkurencah je na zadnji postaji švedsko-norveške tekaške turneje zmaga ostala doma, v ženski konkurenci je zmagala Maiken Caspersen Falla, v moški pa Johannes Hoesflot Klaebo.

Najboljši slovenski smučarski tekačici Anamariji Lampič se v Trondheimu ni izšlo vse po načrtih.
Najboljši slovenski smučarski tekačici Anamariji Lampič se v Trondheimu ni izšlo vse po načrtih. FOTO: AP

Drugo mesto je osvojila najhitrejša iz kvalifikacij Švedinja Jonna Sundling, tretje pa Švicarka Nadine Fändrich. Še ena Švedinja Linn Svahn, ki je v torek prehitela Lampičevo v sprinterskem seštevku in prevzela vodstvo, je izpadla v polfinalu, a ostaja v rdeči majici vodilne v sprinterskem seštevku. Skandinavka ima zdaj pred zadnjimi štirimi sprinti sezone pred drugouvrščeno Slovenko 17 točk prednosti (449-432). Tretja je Sundlingova s 386 točkami.

V kvalifikacijah je Lampičeva zasedla 16. mesto. V četrtfinalu je tekla v prvi skupini, v konkurenci Norvežank Therese Johaug, Ingvild Flugstad Östberg, Finke Laure Mononen, Švicarke Laurien van der Graaff in glavne konkurentke v boju za rdečo majico Svahnove in se ji ni uspelo prebiti v polfinale, zasedla je četrto mesto. Do polfinala ji je zmanjkalo 29 stotink sekunde. Neposredno sta se v polfinale iz skupine 1 uvrstili vodilna sprinterka sezone in vodilna tekačica sezone Norvežanka Johaugova, potem pa sta obe izpadli v polfinalu in osvojili osmo oziroma deveto mesto. Tekmo je sicer dobila Norvežanka Maiken Caspersen Falla pred Sundlingovo in Fändrichovo.

'Štirje dnevi od Areja naprej so enostavno katastrofa'
"Utrujenost se vleče že, odkar smo zapustili Östersund. Enostavno se ne morem regenerirati, noge imam čisto trde, betonske. Poskušali smo vse, z masažo, a očitno ima moje telo dovolj. Želi premor in zato sem se tudi odločila, da jutri ne startam in tako zaključim turnejo. Očitno je bilo preveč zame, vso energijo sem porabila že v Östersundu. Enostavno so tile štirje dnevi od Areja naprej katastrofa," je Lampičeva povzela današnje dogajanje.

V moški konkurenci so prvih pet mest zasedli Norvežani: prvi je bil Johannes Hoesflot Klaebo, drugi Paal Golberg, tretji pa Erik Valnes. Slovenska tekača Miha Šimenc in Janez Lampič se nista prebila skozi kvalifikacije sprinterske preizkušnje. Šimenc, ki je na zadnjem sprintu na Švedskem s sedmim mestom dosegel uvrstitev kariere, je tokrat v kvalifikacijah dosegel 36. čas, Lampič pa 58.

Tekaška karavana bo v nedeljo v Trondheimu končala turnejo z zasledovalnima tekmama, žensko na 15 km in moško na 30 km, v finskem Lahtiju pa bosta prihodnji konec tedna tekmi na 10 oziroma 15 kilometrov ter ženska in moška štafeta.

Izidi, sprint:

- ženske:
1. Maiken Caspersen Falla (Nor)
2. Jonna Sundling (Šve)
3. Nadine Fähndrich (Švi)
4. Anna Dyvik (Šve)
5. Anna Svendsen (Nor)
6. Heidi Weng (Nor)
...
17. Anamarija Lampič (Slo)

- moški, sprint:
1. Johannes Hoesflot Klaebo (Nor)
2. Paal Golberg (Nor)
3. Erik Valnes (Nor)
4. Emil Iversen (Nor)
5. Finn Haagen Krogh (Nor)
6. Federico Pellegrino (Ita)
...
36. Miha Šimenc (Slo)
58. Janez Lampič (Slo)

- svetovni pokal, skupno (28 od 40):
1. Aleksander Bolšunov (Rus) 1832 točk
2. Johannes Hoesflot Klaebo (Nor) 1374
3. Sjur Roethe (Nor) 1024
4. Iivo Niskanen (Fin) 905
5. Sergej Ustjugov (Rus) 896
6. Paal Golberg (Nor) 870
...
48. Miha Šimenc (Slo) 105
117. Janez Lampič (Slo) 11

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
22. 02. 2020 20.25
+1
ana marija le tako naprej...se žal pozna dolga sezona in naporn tour de ski...držimo pesti še naprej