Zimski športi

Lampičeva po spodrsljaju ob rdečo majico, rezultat kariere za Šimenca

Are, 18. 02. 2020 18.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je na tekmi za svetovni pokal v Areju na Švedskem v sprintu v prosti tehniki izpadla že v četrtfinalu, bila je 18., ter tako izgubila prvo mesto v razvrstitvi sprintov. Za najboljši slovenski izid tekme je poskrbel Miha Šimenc, ki je izpadel v polfinalu in je bil z izidom kariere skupno sedmi.

Anamarija Lampič je bila tokrat prepočasna za vrhunsko uvrstitev.
Anamarija Lampič je bila tokrat prepočasna za vrhunsko uvrstitev. FOTO: AP

Zmagala sta Norvežanka Therese Johaug, ki je še povečala vodstvo v skupnem seštevku pokala, in njen rojak Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo, za Rusom Aleksandrom Bolšunovom drugi v skupnem seštevku.

Anamarija Lampič se na vzponu na progi za svetovni pokal v alpskem smučanju ni najbolje znašla. Bila je četrta v prvi četrtfinalni skupini in je že po drugi skupini ostala brez možnosti za nastop v polfinalu, s tem pa je morala rdečo majico vodilne v sprintih predati Švedinji Linn Svahn, ki je bila v finalu šesta (+6,98).

Druga je bila Norvežanka Heidi Weng (+1,73), tretja pa njena rojakinja Astrid Uhrenhodlt Jacobsen (+2,47). Za prepričljivo prvim Klaebom je bil drugi Italijan Federico Pellegrino (+2,39), tretji pa Francoz Renaud Jay (+3,70).

Preostala slovenska predstavnika se nista uvrstila v izločilne boje; Katja Višnar je imela 57. čas kvalifikacij, Janez Lampič je bil 55.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Drugorazredni
18. 02. 2020 20.19
+2
Bo drugič bolje
pojtrarara
18. 02. 2020 19.45
+4
Bravo Ana, poklon pa MIHI!!! Total kritika prirediteljem oziroma tistim, ki je izbral tako traso za sprint. To ni bilo S od sprinta, to je bilo plezanje v hrib in nič teka na smučeh - zelo dolgočasno, prav nič napeto in zanimivo. Bravo pa našima za borbe in grizenje v hrib.