Zimski športi

Lampičeva vesela prvih stopničk v sezoni: Forma se počasi stopnjuje

Davos, 12. 12. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za najboljšo slovensko tekačico na smučeh, Anamarijo Lampič, je uspešna tretja preizkušnja svetovnega pokala v sprintu proste tehnike v Davosu v Švici, kjer je dosegla svoje prve stopničke v sezoni. Simpatična slovenska športnica je znova pokazala, zakaj jo mnogi upravičeno uvrščajo med najresnejše kandidatke za osvojitev medalje na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu februarja prihodnje leto.

To je bila 'vojna živcev', ki jo je najboljša slovenska športnica lanskega leta in obenem zmagovalka sprintov svetovnega pokala v prejšnji sezoni (zlahka) obrnila sebi v prid, tako da je v razburljivem zaključku tretjega sprinta prišla do svojih prvih stopničk v olimpijski sezoni.

Brez prekomernega naprezanja je v začetku finalnega teka vzpostavila avtoriteto na stezi v Davosu in morala na koncu, ob prečkanju ciljne črte, priznati premoč zgolj Švedinji Maji Dahlqvist in domači ljubljenki Nadine Fähndrich. "Kar vriskala bi od zadovoljstva po tem rezultatu. Več kot očitno je, da sem na pravi poti. Na tej tekmi konkretno sem dala vse od sebe in dosegla svoj maksimum. Tokrat sta bili Maja in Nadine za malenkost močnejši na zadnjem vzponu, toda nič ne de, pred nami je še dobršen del sezone, ki bo prinesel še marsikaj zanimivega," je po osvojenem tretjem mestu v Davosu dejala presrečna Lampičeva

Izvrstna slovenska tekačica na smučeh Anamarija Lampič je s tretjim mestom na tekmi svetovnega pokala v sprintu proste tehnike v Davosu v Švici dokazala, da je tudi v olimpijski sezoni sposobna poseči po vrhunskih rezultatih.
Izvrstna slovenska tekačica na smučeh Anamarija Lampič je s tretjim mestom na tekmi svetovnega pokala v sprintu proste tehnike v Davosu v Švici dokazala, da je tudi v olimpijski sezoni sposobna poseči po vrhunskih rezultatih. FOTO: Gepa

Medtem ko so (nekateri) nejeverni Tomaži po uvodnih dveh preizkušnjah, na katerih je bila Lampičeva nekoliko bolj zadržana, zaskrbljeno pogledovali proti nadaljevanju sezone, ki februarja prinaša vrhunec z nastopi na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu, je zdaj bolj ali manj jasno, da so se v taboru naše najboljše smučarske tekačice zelo strateško lotili priprav na vse prej kot običajno sezono. "Vemo, kaj za vsakega športnika pomeni nastop na olimpijskih igrah. Tudi pri meni ni nič drugače. Do odhoda na Kitajsko me čaka lepo število preizkušenj svetovnega pokala, tako da gremo lepo po vrsti," je pred časom razpredala 25-letnica.

"Najpomembnejše je, da se forma počasi stopnjuje. Iskreno povedano, se mi nikamor ne mudi, treba je iti tekmo po tekmo in napredovati. Le tako bom lahko kontinuirano ponavljala rezultate, kakršen je bil dosežen v Davosu," je še dodala Lampičeva.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.