Zimski športi

Zmaga Rusinji, Lampičeva na zasledovalni tekmi 14.

Dobbiaco, 06. 01. 2021 13.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Najboljše tekačice na smučeh je na turneji Tour de Ski čakala še tekma z zasledovanjem na 10-kilometrski razdalji v klasičnem koraku. Zmagala je Rusinja Julija Stupak, druga je bila Švedinja Ebba Andersson, tretja pa vodilna v skupni razvrstitvi, Američanka Jessie Diggins. Anamarija Lampič je zasedla 14. mesto.

Anamarija Lampič je na včerajšnji tekmi v sklopu turneje Tour de Ski v italijanskem Dobbiacu zasedla 19. mesto na 10-kilometrski razdalji v prosti tehniki. Danes je bila na sporedu še zasledovalna tekma, slovenska tekmovalka je zasedla 14. mesto, za rusko zmagovalko Julijo Stupak je zaostala minuto in 26 sekund, v skupnem seštevku turneje je izgubila eno mesto in je zdaj osma. Druga je bila Švedinja Ebba Andersson (+0,7), tretja pa Američanka Jessie Diggins (+0,8).

Anamarija Lampič
Anamarija Lampič FOTO: AP

Lampičeva je tekmo začela z 19. mesta ter minuto in 23 sekundami zaostanka za vodilno Digginsovo. Slovenska tekmovalka je zadnjega od treh krogov v dolžini 3,3 kilometra odtekla na 15. mestu z minuto in 24 sekundami zaostanka za vodilno Stupakovo, ob Lampičevi sta tekli še dve tekmovalki, Finka Johanna Matintalo in Švicarka Nadine Fähndrich. V cilj je prva pritekla Stupakova, ki je na ciljni ravnini ugnala Švedinjo Ebbo Andersson in Američanko Digginsovo, Lampičeva je v cilj pritekla na 14. mestu z minuto in 26,7 sekundami zaostanka za zmagovalko. V seštevku turneje je zdaj skupno osma z zaostankom 2 minut in 24 sekund za vodilno Digginsovo.

Glede na to, da sem se včeraj počutila res dobro, rezultat pa ni bil takšen, kot sem si ga želela, vedno bolj pa verjamem v to, da je bilo nekaj težav s smučmi, saj se danes nisem počutila najbolje, rezultat pa je bil bistveno boljši, je bilo bolje. Tudi zaostanek, pol minute za Julijo na 10 km klasiki, mislim, da ni velik, glede na to, da sem skoraj vseskozi tekla sama oz. sem vlekla skupino. Uspela mi je dobra tekma in sem res zelo zadovoljna. Smuči so bile danes vrhunske, prijem je bil super, letele so, ko je bilo potrebno. Res pa je bilo danes kar malce zapleteno, bilo je precej različnih snežnih struktur. Da smo to vse ujeli v eni maži, mislim, da se je servis oddolžil za včeraj," je po tekmi za SZS povedala Lampičeva.

Izidi:
1. Julija Stupak (Rus)                   29:24,7

2. Ebba Andersson (Šve)                     +0,7

3. Jessie Diggins (ZDA)                      0,8

4. Rosie Brennan (ZDA)                      17,3

5. Krista Parmakoski (Fin)                  37,3

6. Tatjana Sorina (Rus)                     38,3

...

14. Anamarija Lampič (Slo)                 1:26,7

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.