Zimski športi

Lanišek najboljši v kvalifikacijah, Zajc tretji

Planica, 24. 02. 2023 18.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
9

Najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (141,6 točke) je zmagovalec kvalifikacij za sobotno posamično tekmo svetovnega prvenstva v Planici na srednji skakalnici. Lanišek je dobre nastope kazal že na treningih, na kvalifikacijah pa jih je le še potrdil, kar je odličen obet za tekmo. Odličen je bil tudi Timi Zajc (137,1), ki je kvalifikacije končal na tretjem mestu. Na sobotni tekmi bodo sicer nastopali štirje Slovenci.

Več videovsebin
  • Anže Lanišek po kvalifikacijah na SP v Planici
    00:38
    Anže Lanišek po kvalifikacijah na SP v Planici
  • Timi Zajc po kvalifikacijah na SP v Planici
    00:46
    Timi Zajc po kvalifikacijah na SP v Planici
  • Žiga Jelar po kvalifikacijah na SP v Planici
    00:25
    Žiga Jelar po kvalifikacijah na SP v Planici

Na tekmo so se uvrstili vsi štirje slovenski skakalci. Poleg Anžeta Laniška in Timija Zajca, ki sta danes tako kot na treningih krojila vrh, sta se na tekmo uvrstila tudi Žiga Jelar (118,5) in Lovro Kos (118,3) s 33. oziroma 34. mestom.

"Najbolj pomembno je, da trenutno uživam in želim uživati še naprej. Skoka sta bila lepa, nočem zapletati, tudi če je kakšna majhna napaka. Grem naprej z majhnimi korekcijami in samo uživam. V slabih in dobrih pogojih sem dokazal, da znam skakati," je današnji dan ocenil Lanišek.

"Toliko favoritov je, da je težko izbirati. Vsi startamo z ničle, vsi imamo enake možnosti. Bomo videli, treningi dajejo določeno samozavest, a jaz raje ne prehitevam dogodkov," pa je odgovoril na razmišljanje, da je sam med glavnimi favoriti za naslov.

Anže Lanišek
Anže Lanišek FOTO: Damjan Žibert

Zajc je bil najbolj zadovoljen s skokom v poskusni seriji, nekoliko manj pa s kvalifikacijskim.

"Še posebej prvi skok je bil takšen, kot sem si želel. Drugi na mizi ni bil takšen kot v poskusni seriji. Upam, da bo tudi jutri kakšen popoln skok. Dobro je, da dobiš zadovoljstvo in uživaš, na tekmi pa je morda bolje z nižjega zaletnega mesta in višjimi ocenami," je dejal Zajc in dodal, da samega sebe ne vidi kot favorita, za zlato odličje je kot kandidata izpostavil Laniška in Norvežana Halvorja Egnerja Graneruda, ki je kvalifikacije končal na šestem mestu.

Kvalifikacije na srednji skakalnici
Kvalifikacije na srednji skakalnici FOTO: Damjan Žibert

Jelarju je po doskoku zaplesala smučka, zaradi česar je začutil rahle bolečine v kolenu. Trener Robert Hrgota je povedal, da ga bodo preventivno poslali še na zdravniški pregled.

"Pomembno je, da so skoki tako stabilni, kot so pri Anžetu in Timiju, da so tudi z manjšo napako na ravni, ko to ne vpliva na izvedbo. Žiga je bil drugače soliden, preverili bomo, če je s kolenom vse v redu, po prvih informacijah je," je bila prva ocena Hrgote.

"Ohranili bomo samozavest in ostali zbrani. Do zdaj smo bili osredotočeni na skoke in izvedbo, po tekmi pa bomo videli, kaj to pomeni. Glavno je, da fantje uživajo še naprej," dodaja Hrgota.

Kvalifikacije na srednji skakalnici
Kvalifikacije na srednji skakalnici FOTO: Damjan Žibert

Skakalci se bodo za prva odličja na tem SP pod Poncami pomerili v soboto, ko bo tekma na srednji napravi, ob 17. uri. Še pred tem bo že znana odločitev ženske ekipne tekme, ki se bo začela ob 12.15. Slovenijo bodo zastopale Nika Križnar, Ema Klinec, Nika Prevc in Maja Vtič.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bebec
25. 02. 2023 19.27
+1
Mi je žal,da je zaradi pohlepa organizatorjev unicen praznik,no ja to je bl pijanica in dobra družba v kateri si ta dan daš duška pa pivo tece v potokih.Vem sem dal v mladosti to cez.Mi ni žal,da smo ga brutalno popivali.Samski,alkohol,avanture brez obveznosti,sploh 90 so bila carobna.Michael Jordan,Ayrton Senna,Prost,Schumacher,Hakkinen itd.Smelt in Union Olimpija nas je hipnotizirala ob cetrtkih zvecer,tivoli je bil pekel,gledali smo komedije npr only fools and horses.Poslušali smo pankrte,don juane,agropop,dugme,psihomodo pop,zabranjeno pušenje,zmelkowe,drinkersi,ni da ni.Življenje je imelo nek smisel,upanje.Prav je,da folk ni placu oderuške vstopnice.
zemljan10
25. 02. 2023 10.45
-1
In vseh pet gledalcev v ciljni areni je glasno ploskalo.
Saj ni važno
24. 02. 2023 21.37
+1
Arzen
24. 02. 2023 21.20
+1
Kvalifikacije gledalo 1000 gledalcev. Prostora je za 30.000. In spet bomo nastradali davkoplačevalci.
Mekenzi
24. 02. 2023 21.07
+4
Bravo Lanisek ampak upamo da bo saj tako dobro na tekmi jutri. 👍👍👏
Betuul
24. 02. 2023 20.50
+4
Naj vam uspe ! In vse dobro za jutri👍
g.noj
24. 02. 2023 19.19
+9
Da bi bilo tudi jutri tako. Upam, da je Jelar ok.
Saj ni važno
24. 02. 2023 21.38
Rožice so zacvetele
24. 02. 2023 19.09
+9
Upam, da bo tudi jutri.