Zimski športi

Lanišek pred ekipno tekmo: Če bomo vsi pokazali pravi obraz, se lahko zgodi marsikaj

Planica, 12. 12. 2020 20.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., A.H., STA
Komentarji
11

Za slovenskimi smučarskimi skakalci je burna sobota na svetovnem prvenstvu v poletih v Planici. Ob izključitvi Timija Zajca in odhodu trenerja Gorazda Bertonclja so bili sicer povprečni rezultati potisnjeni v ozadje. Četverica, ki bo v nedeljo slovenske barve zastopala na ekipni tekmi pa je kljub vsemu mnenja, da se lahko vmeša v boj za medalje.

Anže Lanišek je bil na koncu posamične preizkušnje najboljši Slovenec na 12. mestu. Trije skoki so mu dobro uspeli, prva serija petkovega sporeda pa precej manj, kar ga je stalo boljšega rezultata. Občutki so bili zato mešani. "Tri serije so bile zelo dobre, prva je bila katastrofalna. Tam sem pustil dobro uvrstitev. S tem je treba živeti, napake se dogajajo in gremo naprej," je dejal 24-letni Domžalčan.

Želje po dobri uvrstitvi ni skrival. "Želel sem si uvrstitev med deset najboljših. Nekaj upanja sem še imel, čeprav sem vedel, da sem celo 30 metrov zadaj. Če se zdaj ne bom boril za pet, šest mest, bom popuščal tudi potem, če se bom kdaj boril za veliki globus. Vidi se, da znam, zmorem in da lahko," je dodal Lanišek.

Mimo današnjih dogodkov tako mediji kot skakalci niso mogli. Takšna stvar vpliva na vse vpletene, a skakalci očitno ostajajo osredotočeni na svoje naloge. Kot v nekakšnem mehurčku mehurčka. Želijo obrniti nov list, prvi pa je povezan z ekipno tekmo. "Pričakujem, da bom spet užival v vseh nastopih, tako kot sem danes v vseh treh poletih. Upam, da bomo vsi pokazali svoj pravi obraz in potem se lahko zgodi marsikaj. Sposobni smo marsičesa, napovedoval pa ne bom ničesar," je zadržano sklenil Lanišek.

Peter Prevc se ni uspel uvrstiti na posamično tekmo, sedaj pa bo moral zakrpati luknjo, ki je nastala po izključitvi Timija Zajca.
Peter Prevc se ni uspel uvrstiti na posamično tekmo, sedaj pa bo moral zakrpati luknjo, ki je nastala po izključitvi Timija Zajca. FOTO: Damjan Žibert

Hrgoto za Prevca ne skrbi
Vršilec dolžnosti na mestu trenerja Robert Hrgota bo v nedeljo poleg Laniška računal še na Bora Pavlovčiča ter Domna in Petra Prevca. Slednji je v petek že dejal, da zapušča mehurček v Planici, potem ko na treningih ni bil v pravi formi, a bo moral na ekipni tekmi po sili razmer znova obleči tekmovalni dres.

"Peter je profesionalen, ves čas je ostal v pogonu, bil pripravljen. Ima ogromno izkušenj, toliko je že dal skozi, da se lahko hitro pripravi in motivira, zato me zanj ne skrbi," je po sobotni tekmi dejal Hrgota. Tudi sam upa, da bodo skakalci v miru lahko opravili zadnji tekmovalni dan, preden smučarske skoke kot panogo morebiti zajame val sprememb po ponedeljkovem zboru strokovnega sveta Smučarske zveze Slovenije.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
13. 12. 2020 11.04
-1
Res je tole je vse skupaj zakuhal Timijev oče, ki se vtika v stroko. Prav je, da se govori o težavah, sej vsi vemo da marsikej ne štima, ampak tole javno obračunavanje je podlo. Naj se zmenijo za vrati in to po Planici, ne pa sredi prvenstva in si naredimo sramoto
borjac
13. 12. 2020 10.35
+1
Po zadnjih informacijah je zgodba Timija Zajca dolga in bolj kompleksna kot smo mi iz zunanjega sveta vedeli, tukaj je umešan tudi ambiciozni oče Timija, ki se poskuša vmešavati v stroko že od Timijevega 13 leta dalje, nedvomno pa je padec kompletne ekipe jasen in za to odgovarja samo stroka(Bertoncelj), bi pa morali tudi počistiti po pisarnah, kajti nekaterim je bolj mar kakšne nove bunde bodo oblekli in kje na slavnostnih tribunah bodo sedeli, kot to kako bo organizirana reprezentanca, pa nekateri bi se v poznih letih lahko sami umaknili in pustili prostor mlajšim z novimi idejami. Kar pa se tiče zasebne ekipe Timija Zajca, nič narobe, kajti znani so uspehi Tine Maze iz alpskega smučanja, ampak njena ekipa se je le delno financirala iz sklada SZS, večino pa iz osebnih sponzorjev, ki pa so če je uspeh, in odidejo če uspeha ni, poglejte samo šampionko Štuhec kako se bori ona in cela njena družina, sedaj pa čitamo o zasebni ekipi Zajca , ki bi pobrala denar tudi drugim sotekmovalcem, če je Timijev oče sposoben naj organizira lasten sponzorski sklad, v katerega bo svoj delež vplačala tudi SZS in to je to, samo za kritiko in vmešavanjem v delo drugih ne bo nič, oziroma vsi skupaj bodo uničili mladega skakalca, katerega talent je nesporen, Timi Zajc bo največja žrtev vsega tega, umazano perilo pa naj perejo za zaprtimi vrati, kot je to tudi v drugih reprezentancah, ali mislite da je v drugih reprezentancah vse idealno, ni, tudi ob uspehih so nekateri tekmovalci, ki se čutijo krivično odrinjene, posebno pri izredno močnih in številčnih reprezentancah kot je Poljska, Avstrija, Nemčija...
Jožica2611
13. 12. 2020 08.55
+1
pal?ek1
13. 12. 2020 08.45
+1
Mulci imajo polno rit vsega in so posledicno brez motivacije!! Danes ce bodo vsaj 6 bo kar ok.
Rade 74
13. 12. 2020 08.41
+9
Nič ne bo, ker enostavno niso v formi in fizični in psihični pa sploh. Nimajo tiste moške stvari da jih pokažejo takrat, ko je najbolj potrebno. Vse bi jih poslal nazaj v celinski pokal, pa naj tam iščejo formo.
spectator935
13. 12. 2020 08.38
+7
Pri nas opažam povsod podoben problem. Stari konji zavleceni na vodilne položaje, katerih se držijo kot pijanec plota
caspera1
13. 12. 2020 09.09
+1
motorist_mb
13. 12. 2020 08.10
+6
Gremo pubeci dans na vrh,SLO je z vami!!!
jst_21
12. 12. 2020 21.55
+12
Bravo Lanišek, tako se razmišlja. Razmišlja na precej podoben način kot še nekateri drugi naši vrhunski športniki, npr. Roglič, Gajser,...
hotchilipoper
13. 12. 2020 08.26
+4
Samo roglič in gajser imajo te stvari pošlihtane,ne oa naši skakalci,ki morajo na njihov račun živeti en avtobus fukcionarjev,ki ne delajo nič že 50 let
caspera1
13. 12. 2020 09.08
+1
Ne pretiravaj. V bistvu nimamo pojma koliko denarja sploh gre v njihove treninge, priprave, opremo... kar se tice večjega števila treningov, ki jih je hotel imeti Zajc, bi to v tem primeru moralo avtomatično pripadati vsem. Pobudnik tega konflikta je njegov oče.