Zimski športi

Lindsey Vonn ne bo nastopila v Garmischu, vprašljivo tudi SP

Garmisch-Partenkirchen, 25. 01. 2019 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriška zvezdnica alpskega smučanja Lindsey Vonn je dokončno prečrtala tekmi v hitrih disciplinah v Garmisch-Partenkirchnu, kjer bosta zadnja preizkusa smuka in superveleslaloma pred svetovnim prvenstvom v Aareju. 34-letnica ima prevelike težave s kolenom, da bi lahko normalno smučala.

"Moje koleno ni pripravljeno na dirko. Trudim se, da bi se čimprej vrnila," je med drugim zapisala Lindsey Vonn na svojem profilu Instagrama. 

Ni pa še jasno, ali bo zaradi težav s kolenom nastopila na svetovnem prvenstvu, ki se bo na Švedskem začelo 5. februarja. Američanka se je v karavano po poškodbi kolena vrnila pretekli konec tedna v Cortini d'Ampezzo. Na smukih je bila deveta in 15., superveleslaloma pa ni končala in je odstopila. Ko je prismučala v ciljno areno po odstopu na superveleslalomu, je priznala, da so bolečine v kolenu prehude, namignila je tudi na predčasno slovo.

Lindsey Vonn se je zaradi novih težav s kolenom odpovedala nastopom v Garmisch-Partenkirchnu.
Lindsey Vonn se je zaradi novih težav s kolenom odpovedala nastopom v Garmisch-Partenkirchnu. FOTO: AP

Pred časom je namreč napovedala, da se bo decembra upokojila, kot zadnji cilj si je zadala lov na švedsko legendo Ingemarja Stenmarka po številu zmag v svetovnem pokalu. Vonnova je pri številki 82, Stenmark jih je zbral 86.

Izjemna Američanka se je ob odpovedi tekem v Garmisch-Partenkirchnu opravičila vsem gledalcem, posebej svojim rojakom vojakom, ki so v bližini v vojaški bazi in so jo vsako leto prišli bodrit.

"Za vedno se bom spominjala Garmischa, posebej pa moje slalomske zmage," je sklenila 34-letnica, ki je leta 2009 v Garmisch-Partenkirchnu zmagala na slalomu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grumf
25. 01. 2019 11.22
+6
škoda, res bi ji privoščil še te 4 zmge.