Zimski športi

Los Angeles po kazenskih strelih ugnal San Jose

Los Angeles, 18. 12. 2022 07.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL doma po kazenskih strelih s 3:2 ugnali San Jose Sharks. Kapetan kraljev Anže Kopitar je v 23 minutah in pol sprožil en strel na gol in ostal brez točke. Gola za domače sta dosegla Phillip Danault za uvodno vodstvo v šesti minuti in Jaret Anderson-Dolan, ki je z golom ob koncu druge tretjine tekmo popeljal v podaljšek, v katerem ni bilo golov. V kazenskih strelih sta bila uspešna Kevin Fiala in Trevor Moore, za goste pa le Kevin Labanc. Slednji je zadel 40 sekund pred zadetkom Anderson-Dolana tudi v rednem delu za vodstvo San Joseja z 2:1, Timo Meier je pred tem še v prvi tretjini izenačil na 1:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trener Todd McLellan je pohvalil ekipo kraljev: "To ni bila lahka tekma za nas, vem, kako sem se počutil, zato si ne morem predstavljati, kako so se počutili igralci. Dejstvo, da smo vztrajali do konca in da smo bili deležni precej dobrih predstav številnih igralcev, je res dober znak za nas." Trevor Moore je na še drugi tekmi dosegel odločilni zadetek v kazenskih strelih. Kralji so prvič dosegli dve zmagi po vrsti po koncu niza štirih zmag 12. novembra. Vratar kalifornijske zasedbe Pheonix Copley je zbral 23 obramb v rednem delu ter obranil še dva kazenska strela. "Mislim, da smo bili dosledni, da smo ves čas vztrajali pri tem," je dejal Moore. Zasedba New York Rangers je v soboto z zmago s 6:3 proti Philadelphia Flyers v Wells Fargo Centru podaljšala zmagoviti niz na šest tekem. Erik Gustafsson je v soboto dosegel svoj prvi hat-trick, tri zadetke na tekmi v ligi NHL za Washington Capitals pri zmagi s 5:2 proti Toronto Maple Leafs v Capital One Areni. Gustafsson je dosegel hat-trick na 341. tekmi v ligi NHL. To so bili branilčevi prvi trije goli v sezoni, potem ko je 13. julija podpisal enoletno pogodbo.

Kapetan prestolnikov Aleks Ovečkin se še na drugi tekmi po vrsti ni vpisal med strelce. Ruski zvezdnik je v ligi NHL zbral že 800 golov, v lovu na zgodovino pa skuša izenačiti dosežek Gordieja Howa. Ta ima na drugem mestu večne lestvice najboljših strelcev lige NHL 801 zadetkov. Sloviti Wayne Gretzky vodi z 894 goli.

Izidi:
Boston Bruins - Columbus Blue Jackets      4:2

Detroit Red Wings - Ottawa Senators        3:6

Edmonton Oilers - Anaheim Ducks            3:4

Carolina Hurricanes - Dallas Stars         5:4 (podaljšek)

Philadelphia Flyers - New York Rangers     3:6

Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning   1:5

Washington Capitals - Toronto Maple Leafs  5:2

New Jersey Devils - Florida Panthers       2:4

Arizona Coyotes - Buffalo Sabres           2:5

Colorado Avalanche - Nashville Predators   3:1

Vegas Golden Knights - New York Islanders  2:5

Vancouver Canucks - Winnipeg Jets          1:5

Los Angeles Kings - San Jose Sharks        3:2 (kazenski streli)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.