Zimski športi

Los Angeles visoko poražen na domačem ledu

Los Angeles, 15. 04. 2021 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL na domačem ledu izgubili proti Vegasu z 2 : 6. Anže Kopitar tokrat v dobrih 19 minutah ni dosegel gola ali podaje, sprožil pa je en strel proti vratom. Oba zadetka za Kalifornijce je prispeval Trevor Moore, obakrat pa mu je podal Adrian Kempe. Pri gostih, ki so prvo tretjino dobili s 3 : 1, zadnjo pa z 2 : 0, sta po gol in dve podaji prispevala Tomaš Nosek in Max Pacioretty. Mark Stone in Alex Tuch sta dodala po gol in podajo. Kralje iz Los Angelesa naslednji obračun čaka v noči na soboto, ko bodo gostovali pri Coloradu.

Jonathan Marchessault
Jonathan Marchessault FOTO: AP

"Vedno ocenjuješ svojo ekipo. In razočaranje v njej je precej očitno. Popraviti moramo toliko stvari, časa pa je tako malo," je po tekmi tarnanje trenerja kraljev Todda McLellana povzel lakingsinsider.com. Se je pa strateg Los Angelesa ozrl tudi na igro tekmeca: "Tako izgleda dobro moštvo. Prihajajo v valovih, izvršujejo svoje naloge, so potrpežljivi, izkoriščajo svoje priložnosti, neumorno pokrivajo, ščitijo vratarja ... Tudi vratar je bil dober v pravih trenutkih. In vse to so razlogi, da ima Vegas letos možnost iti do konca." Vegas je pri 60 točkah in za Coloradom drugi v skupini Honda West, Los Angeles pa je sedmi. Slednjega naslednji obračun čaka v noči na soboto, ko bo gostoval pri Coloradu.

Tudi na preostalih tekmah večera so zmagali gosti. Montreal je doma izgubil proti Calgaryju z 1:4, Ottawa pa proti Winnipegu z 2:3. St. Louis je kljub dvema goloma Mika Hoffmana v zadnji tretjini (dodal je še podajo) klonil pred Coloradom s 3:4. Slednji je s 64 točkami na vrhu lige. San Jose pa je izgubil proti Anaheimu z 1:4.

Le Minnesota je slavila doma, in sicer s 5:2 proti Arizoni, potem ko je Mats Zuccarello zadel dvakrat, Nick Bonino pa je dodal gol in dve podaji.

Izidi:
Minnesota Wild – Arizona Coyotes          5 : 2

Montreal Canadiens – Calgary Flames       1 : 4

Ottawa Senators – Winnipeg Jets           2 : 3

St. Louis Blues – Colorado Avalanche      3 : 4

Los Angeles Kings – Vegas Golden Knights  2 : 6
(Anže Kopitar en strel na gol v 19:06 minute za L. A. Kings)

San Jose Sharks – Anaheim Ducks           1 : 4

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.