Zimski športi

Los Angeles znova praznih rok iz San Joseja

San Jose, 25. 03. 2021 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kralji iz Los Angelesa so v severnoameriški hokejski ligi NHL na gostovanju v San Joseju izgubili z 2:4. Prvo ime dvoboja je bil domači vratar Martin Jones, ki je zbral 42 obramb, izkazal se je tudi dvakratni strelec Evander Kane. San Jose je na zadnjih štirih tekmah že tretjič premagal lokalnega tekmeca iz mesta angelov.

Sidney Crosby
Sidney Crosby FOTO: AP

V prvi tretjini se je v SAP Centru v San Joseju odvijal izenačen boj, v nadaljevanju pa so gostitelji zagospodarili na igrišču in povedli s 4:1. Poleg Kana sta v polno zadela še Rudolfs Balcers in Tomas Hertl. Obe ekipi sta se pomerili tudi pred dnevi, tudi tedaj je bil boljši San Jose, ki je zmagal z 2:1. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je za ekipo iz LA igral dobrih 22 minut in sprožil tri strele proti vratom morskih psov. Kralji so na zadnjih sedmih tekmah doživeli že peti poraz, na lokalnem dvoboju pa sta se med strelce vpisala Alex Iafallo in Adrian Kempe, medtem ko je Drew Doughty zbral dve podaji.

V noči na četrtek so bile na sporedu še štiri tekme. Pittsburgh je zanesljivo premagal Buffalo s 5:2 in mu prizadejal 15. zaporedni poraz. Pri pingvinih sta gol in podajo prispevala Sidney Crosby in Zach Aston-Reese, vratar Tristan Jarry je zbral 26 obramb. V ligi NHL so 14. zaporednih porazov nazadnje doživeli Carolina Hurricanes v sezoni 2009/10, New York Islanders v sezoni 2010/11 in Buffalo Sabres v sezoni 2014/15. Neslavni rekord si lastijo Winnipeg Jets, ki so v sezoni 1980/81 doživeli kar 30. zaporednih porazov. Winnipeg pa je na današnji tekmi v Vancouvru visoko slavil s 5:1.

V Rogers Areni je blestel Andrew Copp, ki je dosegel kar štiri gole, enega je prispeval še Mark Scheifele. Izkazal se je tudi vratar Connor Hellebuyck z 38 obrambami, za nemočne gostitelje je edini gol v izdihljajih tekme dosegel Nils Höglander. Ottawa je z odlično predstavo v zadnji tretjini na kolena položila Calgary s 3:1. V zadnjih dvajsetih minutah so gole dosegli Josh Norris, Chris Tierney in Nikita Zajcev, za goste pa je edini gol prispeval Mark Giordano. Minnesota je po hudem boju ukanila Anaheim s 3:2. Pri gostiteljih sta se izkazala Jared Spurgeon in Ryan Suter. Prvi je dosegel dva gola, drugi pa dve podaji.

Tekma med Montrealom in Edmontonom je bila zavoljo okužb igralcev z novim koronavirusom prestavljena na drug termin.

Izidi:
Ottawa Senators - Calgary Flames      3:1

Minnesota Wild - Anaheim Ducks        3:2

Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres  5:2

Vancouver Canucks - Winnipeg Jets     1:5

San Jose Sharks - Los Angeles Kings   4:2
(Anže Kopitar je igral 22 minut za LA Kings)

- prestavljeno:
Montreal Canadiens - Edmonton Oilers

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.