Zimski športi

Lovro Kos in Nika Prevc nova državna prvaka v smučarskih skokih

Planica, 21. 12. 2023 20.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lovro Kos in Nika Prevc sta na Bloudkovi velikanki v Planici postala nova posamična državna prvaka v smučarskih skokih. Za oba je to prvi naslov najboljšega v državi.

Lovro Kos
Lovro Kos FOTO: AP

Tradicionalno je med božičnim premorom v svetovnem pokalu v Planici potekalo državno prvenstvo v smučarskih skokih. Anže Lanišek in Nika Križnar nista ubranila državnih naslovov, prvič sta bila v državi najboljša Lovro Kos in Nika Prevc.

Kos je vodil že po prvi seriji pred Timijem Zajcem in Laniškom. Vodilna trojica je ostala enaka tudi po finalnih skokih. Na četrtem mestu je končal Žak Mogel, peti je bil Jan Bombek, šesti pa Domen Prevc. Zaradi težav z gležnjem je državno prvenstvo izpustil Peter Prevc. "Ne vem, kaj je to, da sem bil najboljši že v Engelbergu in še danes. Mogoče sem se letos malo naučil, kako delovati na tekmah, da ne divjam, da ne poskušam nekaj več. To nekako deluje. Skoki so bili danes zelo dobri, mogoče drugi malo manj, malo je bilo pritiska. Vseeno je to državno prvenstvo, gre se za zmago, malo me je vrglo iz tira, a sem zmogel," je po tekmi dejal Kos.

Nika Prevc
Nika Prevc FOTO: Damjan Žibert

Na tekmi skakalk je bila po prvi seriji v najboljšem položaju Ema Klinec pred Prevc in Križnar. V finalu je bron potrdila slednja, do premiernega naslova prvakinje pa je s 126,5 metri skočila Prevc. Četrta je bila Ajda Košnjek, peta Katra Komar in šesta Taja Bodlaj. "Že cel dan sem kar v redu razpoložena. V drugi seriji me je razplet malo presenetil, dobro, da se je izteklo, kot se je. Seveda pa čestitke tudi vsem ostalim. Že dopoldne smo imeli krajši trening, kjer sem prikazala dobre skoke. Zadovoljna sem, ker sem ohranila sproščenost," pa je povedala novopečena državna prvakinja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DAEMONIUM
22. 12. 2023 09.10
-7
Božični premor???? Fasistoidna beseda "bozicni" zali custva ljubljanskih lgbt in143 njihovih spolnih oblik, custva ulocnih preprodajalcev drog z Anusum na celu, custva kordicovog zlatana, custva ljubljanskoh ulicnih socialistov poznanih kot ljabljanske vladne NVO...uporabite v skladu z priporocili EU besedo praznicni dnevi,predpraznicni dnevi...ne pa da te dneve naslavljate z zastarelimi in fasistoidnimi pridevniki kot je "bozic"!
Bigbadjohn
21. 12. 2023 21.37
-9
A Bogataj ni skakala?
petka5
22. 12. 2023 08.16
+3
Komentator aligator
21. 12. 2023 21.19
+1
Je spet oblekel čudežni kombinezon😄
Betuul
21. 12. 2023 21.16
+1
Čestitke👏 ! In bravo za Niko in Lovra