Zimski športi

Marcel Rodman ob vrnitvi v Podmežaklo: Ogromno stvari je dobrih, veliko jih še manjka

Jesenice, 31. 01. 2020 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nadaljevanjem sezone so v Podmežakli na novinarski konferenci predstavili novega športnega direktorja moštva Sij Acroni Jesenice Marcela Rodmana. Spregovoril je o načrtih za prihodnost kluba, obveznostih, ki ga čakajo in o sodelovanju s trenerjem Mitjo Šivicem.

Osemintridesetletnik ni želel govoriti o specifičnih ciljih, saj si jih glede na nepoznavanje okolja še ne more postaviti. "Moram povedati, da sem vesel, da sem doma in da po številnih mesecih spet sedim za to mizo," je sprva dejal in nato pristavil, da bi se moral v tej vlogi znajti že ob lanski vrnitvi v Podmežaklo. Ob koncu minule sezone je odstopil z mesta glavnega trenerja jeseniškega kluba in prevzel madžarsko moštvo DVTK Jegesmedvek iz Miškolca. Pred dnevi ga je vodstvo kluba zamenjalo in vrnil se je v dvorano Podmežakla.

"Zahvalil bi se za podporo, za zaupanje, tukaj sem že lani delal z veseljem. Že takrat je bila ideja, da bi pomagal v tej obliki, kot sem sedaj, a takrat ni bilo glavnega trenerja. Zdaj se je pojavila nova priložnost, nekaj hokejskega sveta že imam za seboj, imam tudi vizijo, željo in cilj, da tu nekaj spremenimo, kar se tiče stalnosti," je jedro težav na Jesenicah izpostavil Rodman.

Kot pravi, se v delo glavnega trenerja Mitje Šivica, ki po njegovem mnenju dela zelo dobro, ne bo vmešaval. "Z Mitjo se razumeva, podobno gledava na hokej. Namen je kontinuiteta in rast kluba, sploh glede na to, kje smo zdaj in kje bi radi bili. Ogromno stvari je dobrih, veliko jih še manjka. Najti pomanjkljivosti in možnost za izboljšave je naše delo za naprej. Na prihodnost gledam z veliko mero pozitivnosti."

Trener Mitja Šivic je dobil veliko pomoč v športnem direktorju Marcelu Rodmanu.
Trener Mitja Šivic je dobil veliko pomoč v športnem direktorju Marcelu Rodmanu. FOTO: Damjan Žibert

Tudi Šivic je izpostavil zadovoljstvo glede sodelovanja z enim najboljših nekdanjih slovenskih hokejistov: "Glavna zamisel je, da okrepimo kader tam, kjer smo najbolj podhranjeni, torej v pisarni. V mesecih, ko sem tukaj, je bil predsednik deklica za vse, zato bo Marcelova pomoč dobrodošla. Niso dovolj le dobri rezultati, rasti moramo tudi na drugih področjih."

Na Jesenicah so želeli predvsem razdeliti vloge, ki jih je doslej ves čas opravljal predsednik kluba Anže Pogačar. Tudi on v Marcelu vidi veliko pomoč, da klub skupaj pripeljejo na višjo raven: "V vodstvu kluba smo ocenili, da potrebujemo dodatno pomoč v pisarni. V zadnjih dneh se je nenadejano ponudila priložnost, da sklenemo sodelovanje z Marcelom. Z Mitjo in novim športnim direktorjem delimo podobno vizijo hokeja. Cilji so jasni, nuditi moramo podporo igralcem, jim ponuditi priložnost, da pridejo na višjo raven, obenem pa moramo postati zanimivi medijem, sponzorjem in ljudem v tem okolju."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

eskil
31. 01. 2020 18.41
+2
Veliko je dobrega, še več je slabega. Najprej je potrebno sestreliti vse jastrebe, ki še vedno krožijo nad halo Podmežakla. Potem je javnosti potrebno jasno povedati, kaj je višja raven. Če je to igranje EBEL lige, potem je to pozitivno, če pa je to životarjenje v alpski ligi, potem je bolje , da se stvar zaključi danes. Take gospodarske blaginje, kot je sedaj še ni bilo. Pa vendar vodstvo kluba, ne more skupaj z vstopnicami zbrati več kot 450.000 EUR letnega proračuna. Nejak je močno narobe. Vsak župnik v svoji fari zbere več z darovanji. Za verodostojno igranje EBEL lige, pa je min. potrebno imeti 2.2 mil EUR. Torej????? Hokeja na višji ravni pod Mežaklo ne bo, če ne bo denarja. Tore,j samo stroka bo premalo. Poterbno bo zakurblati marketinški stroj, da bodo evrčki prihajali, vendar POZOR. Nad halo še vedno krožijo jastrebi. Začaran krog, bi temu lahko rekli.