Zimski športi

Marcel Rodman se je vrnil v jeseniški klub

Jesenice, 30. 01. 2020 19.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejski klub Sij Acroni Jesenice se je pred zaključnim delom sezone kadrovsko okrepil. Pa tokrat ne gre za igralsko okrepitev, temveč za izkušeno moč v vodstvu kluba. Nekdanji igralec in trener jeseniškega kluba Marcel Rodman prevzema vlogo športnega direktorja.

Jeseniški hokejisti so v zadnjem obdobju v zelo dobri formi in so v zadnjem krogu Alpske lige po izvajanju kazenskih strelov zmagali v Feldkirchu. Trenutno so na sedmem mestu, z enakim številom točk kot šesti Asiago. Do konca rednega dela je samo še ena tekma, železarji pa želijo na šesto mesto, ki nudi kvalitetnejšo konkurenco v drugem delu tega tekmovanja in miren "spanec" pred končnico. Prva šesterica ima namreč zagotovljene boje za naslov prvaka. Na prvem mestu bo redni del tekmovanja končalo ljubljanska SŽ Olimpija, aktualni prvak tekmovanja.

Pred ključnim delom sezone so se Jeseničani okrepili v upravi kluba, povratnik v klub je Marcel Rodman, nekdanji hokejist in tudi trener železarjev in nekdanji dolgoletni reprezentant, ki prevzema vlogo športnega direktorja. Aprila lani, le dan po koncu finala državnega prvenstva, je Marcel sporočil, da ne bo več trener Sija Acronija Jesenic. Znova se je odpravil v tujino, kjer je kot trener prevzel madžarsko moštvo DVTK Jegesmedvek iz Miškolca, kamor je nato kot igralec prišel tudi njegov brat David Rodman. Marcel se je z vodstvom madžarskega kluba razšel pred nekaj dnevi zaradi slabših rezultatov, a je hitro našel nov izziv, David pa je ostal v klubu.

V klubu v petek pripravljajo novinarsko konferenco, kjer bodo predstavili kadrovske spremembe in spregovorili o pričakovanjih pred zaključnim delom Alpske lige.

Marcel Rodman
Marcel Rodman FOTO: Damjan Žibert
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Victorinox
30. 01. 2020 21.44
+2
Marcel srečno na Jesenicah.
Brb2234
30. 01. 2020 21.03
+6
Nimamo za enga kvalitetnega tujca denarja mamo pa za v pisarne vedno denar pripravljen...
Vojko Gali?
31. 01. 2020 14.06
+1
ne potrebujemo zunanjih igralcev,samo domače je treba dobro plačati.a ne veste kaj so naredili na olimpijskih igrah