Zimski športi

'Ni dobro, da v že prenatrpan koledar na silo vrinemo nove dirke'

Wengen, 15. 01. 2024 06.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
4

Po številnih padcih ta teden v Wengnu je tekmovalni direktor Mednarodne smučarske zveze Markus Waldner napovedal skrbnejši premislek o koledarju svetovnega pokala alpskih smučarjev. "Nikakor ni dobro, da v že prenatrpan koledar na silo vrinemo nove dirke," pravi Waldner. Slednji je dejal še, da bo treba premisliti, kakšno število tekem je sprejemljivo za tekmovalce.

Markus Waldner
Markus Waldner FOTO: AP

Wengen dobro opisuje realno stanje. Tekmovalci so v Švici že v torek in sredo trenirali, nato je v četrtek sledil smuk kot nadomestna tekma za odpadlo v ameriškem Beaver Creeku, v petek in soboto pa sta bila na sporedu najdaljši superveleslalom in slalom sezone. V nedeljo so smučarji nastopili še v slalomu. A čas imajo zdaj le za selitev. Že v torek jih čaka nov trening v Kitzbühlu. V Wengnu je najbolj odmeval padec norveškega asa Aleksandra Aamodta Kildeja. Ta je imel srečo v nesreči, saj jo je odnesel z ureznino na nogi in tudi izpahnjeno ramo, brez zloma in poškodbe kolena.

A to ni bila edina hujša poškodba. Nekdanji zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala Francoz Alexis Pinturault je padel na petkovem superveleslalomom, Švicar Marco Kohler v četrtek na smuku in oba imata poškodovane križne vezi. Vrsta smučarjev jo je ob padcu odnesla bolj srečno.

"Vidi se, da so številni smučarji ob takšnem programu fizično preobremenjeni," je še dejal Markus Waldner. Ta naj bi po informacijah SDA že potrdil, da Kvitfjell sredi februarja ne bo gostil dodatne tekme v superveleslalomu in nadomestil odpadle prireditve v Beaver Creeku. Na Norveškem bo program standarden – en superveleslalom in smuk.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sailer2
16. 01. 2024 13.57
mah ni ravno problem v fizični pripravljenosti, če se lahko na treningu spustiš po 6x v dobri uri na dobri minuti postavljenem veleslalomu ane ter še potem za ene dve uri pa še mal slaloma za popoldne...bolj problem je v psihi, te steze niso hec, sploh za smuk, malce te vrže iz ritma, sploh če tekmuješ v vseh disciplinah!
enapi
15. 01. 2024 10.00
denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, šele nato pri na vrsto denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, denar, potem pa mogoče zdravje
barbamama
15. 01. 2024 08.15
+2
Naporna sezona je še posebej zahtevna za Štefa Hadalina, ker tekmuje samo v slalomu. In še to samo v prvih vožnjah.... Nehajte jamrat in poiščite službe, kjer je treba vsaj pet dni zapored delati po osem ur in več.
muri67a
15. 01. 2024 08.04
+1
KRANJEC ŽE DOLGO NE TEKMUJE TRI DNI ZAPORED. ON NAJVEČ TRI TEDNE ZAPORED. POL PA JE ŽE ZMATRAN.