Zimski športi

Mastnak po porazu v malem finalu tik pod odrom za zmagovalce

Cortina d'Ampezzo, 18. 12. 2021 20.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
1

TIm Mastnak je tekmo svetovnega pokala v deskanju na snegu v italijanski Cortini d'Ampezzo, ki bo skupaj z Milanom leta 2026 gostila zimske olimpijske igre končal na četrtem mestu, potem, ko ga je v malem finalu premagal prvi po kvalifikacijah Roland Fischnaller. Žan Košir je tekmo končal v osmini finala, kjer ga je premagal prav Fischnaller.

Tim Mastnak in Žan Košir sta bila edina slovenska deskarja, ki sta se uvrstila v izločilne boje paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v Cortini d'Ampezzo. Mastnak je v kvalifikacijah zabeležil drugi čas, premagal ga je le domači veteran Roland Fischnaller, Košir pa je imel tudi nekaj sreče, v osmino finala se je uvrstil kot zadnji, 16. Rok Marguč je za izločilnimi boji zaostal osem stotink sekunde in zasedel 18. mesto.

Žan Košir
Žan Košir FOTO: Damjan Žibert

Mastnak se je v osmini finala pomeril z nekdanjim olimpijskim prvakom, Američanom, ki nastopa za Rusijo, Vicom Wildom in ga prehitel za skoraj pol sekunde Koširjev tekmec pa je bil Fischnaller, ki je bil 22 stotink sekunde hitrejši. Mastnak je v četrtfinalu izločil Mirka Felicettija, v polfinalu pa je konil proti Korejcu Sangho Leeju. 30-letni Celjan se je nato v tekmi za bron pomeril prav z deskarjem, ki ga je edini prehitel v kvalifikacijah - Fischnallerjem in izkušenemu Italijani moral priznati premoč, saj ga je ta v spodnjem delu proge prehitel in nakoncu slavil z dvetimi stotinkami sekunde prednosti.

Tim Mastnak
Tim Mastnak FOTO: Damjan Žibert

Pri dekletih je bila razred zase Čehinja Ester Ledecka, ki je najbližjo zasledovalko premagala za več kot štiri sekunde, Gloria Kotnik je bila 31., Sara Goltes pa je osvojila 47. mesto.

Izidi:

 1. Dario Caviezel (Švi)

 2. Sanho Lee (Jkor)

 3. Roland Fiscnaller (Ita)

 4. Tim Mastnak (Slo)

 5. Daniele Bagozza (Ita)

 6. Mirko Felicetti (Ita)

 7. Radoslav Jankov (Bol)

 8. Benjamin Karl (Avt)

...

16. Žan Košir (Slo)

18. Rok Marguč (Slo)

 

- vrstni red v svetovnem pokalu:

 1. Sangho Lee (Jkor)        300

 2. Stefan Baumeister (Nem)  210

 3. Dimitrij Loginov (Rus)   177

 4. Mirko Felicetti (Ita)    164

 5. Andreas Prommegger (Avt) 139

 6. Dario Caviezel (Švi)     136

 7. Roland Fischnaller (Ita) 129

 8. Tim Mastnak (Slo)        117

...

13. Žan Košir (Slo)           90

30. Rok Marguč (Slo)          28

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Podborsky
19. 12. 2021 13.35
Po številu komentarjev se lepo vidi, da to deskanje nikogar ne zanima