Zimski športi

Mastnak: Upam, da je srebro začetek neke poti in se bo zbiranje odličij nadaljevalo

Ljubljana, 11. 02. 2019 15.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tim Mastnak je bil najboljši slovenski tekmovalec na svetovnem deskarskem prvenstvu v ameriškem Park Cityju. Na paralelnem veleslalomu je osvojil srebrno odličje in bil edini od slovenske odprave, ki je v domovino prinesel odličje.

Gloria Kotnik, Tim Mastnak, Žan Košir.
Gloria Kotnik, Tim Mastnak, Žan Košir. FOTO: David Stropnik

Slovenske deskarje po svetovnem prvenstvu čaka nadaljevanje sezone, v Aziji bodo na sporedu naslednje tekme svetovnega pokala. Na Smučarski zvezi Slovenije so deskarjem pripravilli sprejem, v ospredju zanimanja je bil Tim Mastnak, ki je osvojil srebro na paralelnem veleslalomu.

"Bilo je zelo lepo. Na splošno mi je Amerika zelo všeč, življenjski stil je čisto drugačen kot tu v Evropi. Že od prvega dneva sem se zelo dobro počutil, res sem se zabaval, potem pa so bili tam še moji domači navijači, tako da je bilo zelo lepo," je v izjavi za spletno stran SZS dejal Mastnak.

Odličja s SP na paralelnem veleslalomu so si razdelili Mastnak, Loginov in Baumeister.
Odličja s SP na paralelnem veleslalomu so si razdelili Mastnak, Loginov in Baumeister. FOTO: AP

Mastnak je iz rok direktorja zveze Francija Petka prejel steklenico šampanjca, Celjan pa je ob tej priložnosti dejal, da mu zaradi takih trenutkov ni žal, da je pred leti smuči zamenjal za desko. "Na začetku sem pogrešal prijatelje iz smučanja, a zdaj vem, da sem se pravilno odločil. Upam, da je ta srebrna kolajna le začetek neke poti in da se bo zbiranje odličij nadaljevalo. Olimpijske igre so sicer v javnosti vredne največ, jasno, da si želim olimpijsko kolajno, toda sam bi rad ob koncu sezone dvignil vsaj mali kristalni globus, če ne velikega. To mi oziroma bi mi pomenilo največ, saj skupni seštevek tekem potrjuje, kam spadaš," je za STA dejal 27-letni Mastnak, ki verjame, da lahko svoj največji cilj izpolni že letos.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po prihodu v domovino ni imel časa uradno proslaviti uspeha, se pa je pri njem zbrala skupina prijateljev, ki se je prešerno veselila njegovega drugega mesta. "Uradna zabava bo po koncu sezone, zdaj pravega časa ni, zdelala me je tudi časovna razlika. Moral sem se tudi malo spočiti, saj že jutri letimo v olimpijski Pjončang. Na še eno prizorišče, kjer uživam in sem že imel dobre rezultate. Sneg je v Aziji podoben kot v ZDA in veseli me, da bosta tam naslednje svetovno prvenstvo in olimpijske igre," se naslednjih tekem veseli najmlajši član slovenske A reprezentance, ki mu je uspeh prinesel tudi nekaj več prepoznavnosti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.