2°C

Tim Mastnak drugi na tekmi paralelnega veleslaloma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
T.Š. / STA /
KOMENTARJI
6
V avstrijskem Simonhöheju je bila na sporedu tekma deskarjev v paralelnem veleslalomu za točke svetovnega pokala. Tim Mastnak je bil najboljši v kvalifikacijah in se je zanesljivo uvrstil v izločilne boje, Žan Košir pa je ostal brez njih. Mastnak se je prebil do finala, kjer ga je čakal Stefan Baumeister. Nemec je bil hitrejši za deset stotink sekunde, slovenski deskar je zasedel drugo mesto.

Slovenski deskar Tim Mastnak je bil prepričljivo najhitrejši v kvalifikacijah paralelnega veleslaloma. Mastnak je bil tudi edini slovenski predstavnik v izločilnih bojih. Nastop na rdeči progi se je v kvalifikacijah ponesrečil Žanu Koširju, ki je ostal brez nastopa med najboljšimi šestnajstimi. Pred tem je na modri progi dosegel tretji čas, skupaj pa je zasedel 29. mesto.

Tridesetletni Mastnak je na obeh progah v kvalifikacijah s skupnim časom 1:00,17 dosegel 89 stotink hitrejši čas od drugouvrščenega Italijana Aarona Marcha, tretji Sangho Lee iz Južne Koreje pa je zaostal 1:05 sekunde. 

V osmini finala je Mastnaka čakal dvoboj z Nemcem Eliasom Huberjem, ki ga je Slovenec zanesljivo dobil (+0,59). V četrtfinalu je slovenskega deskarja čakal dvoboj z Avstrijcem Lukasom Mathiesom in tudi v tem primeru je bil Mastnak uspešen, Avstrijec je zaostal 77 stotink sekunde. V polfinalu ga je čakal Italijan Roland Fischnaller, dvoboj je bil zelo tesen, saj je Italijan imel na začetku malo prednosti, v zaključku pa je bil Mastnak hitrejši za osem stotink sekunde. 

V finalu je Mastnaka čakal Nemec Stefan Baumeister, ki je bil na koncu v izenačenem dvoboju hitrejši za deset stotink sekunde. Tretji je bil Italijan Fischnaller. Mastnak se je veselil šestih stopničk v karieri, potem ko je pred tem trikrat zmagal in bil dvakrat tretji.

"Danes mi je spet uspelo pokazati zelo dobre vožnje. Na žalost mi je v finalu malce zmanjkalo, ampak tudi to še pride, saj deskam dobro. Moram samo ostati miren, saj se zavedam, da sem hiter," je dejal Mastnak po drugem mestu, s katerim se je skupno prebil na četrto v paralelnih disciplinah. Ima 226 točk, vodi pa Korejec Sangho Lee (434) pred Baumeistrom (406).

Pri ženskah je bila v kvalifikacijah najhitrejša Nemka Ramona Theresia Hofmeister. Gloria Kotnik je z zaostankom 2,7 sekunde zasedla 21. mesto. Sara Goltes je bila prepočasna že na na prvi progi. 

V boju za vrh sta si tretje mesto razdelili Nemka Melanie Hochreiter in Rusinja Sofija Nadiršina, ki sta mali finale končali z identičnim časom, v velikem finalu pa se je svoje prve zmage veselila Poljakinja Aleksandra Krol, potem ko je njena tekmica, izkušena Avstrijka Julia Dujmovits, sredi proge naredila napako.

Drugo mesto Tima Mastnaka na tekmi v Avstriji.
Drugo mesto Tima Mastnaka na tekmi v Avstriji.FOTO: Miha Matavž

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.