Zimski športi

Mikaela Shiffrin bi se lahko vrnila že naslednji konec tedna

Dunaj, 30. 01. 2024 19.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin bi se lahko po hudem padcu na smuku v Cortini d'Ampezzo prejšnji petek vrnila v tekmovalne arene naslednji konec tedna v Andori, je sporočil direktor ameriške smučarske zveze Patrick Riml.

"Mikaeli gre kar dobro glede na vse, kar se je zgodilo. Na srečo ni staknila resnejše poškodbe, ni zlomila nobene kosti ali si poškodovala ligamente," je dejal Patrick Riml in dodal, da Shiffrin načrtuje vrnitev na veleslalomu in slalomu v Soldeu.

"Velikokrat narediš korak naprej, nato pa dva nazaj. Moramo biti potrpežljivi in videti, kako se bo odzvalo koleno, ki jo po padcu najbolj boli," je še dodal Riml.

Mikaela Shiffrin je na omrežju X zapisala, da se stanje spreminja iz dneva v dan. "Res se ne smem pritoževati glede zadnjih dni," je še dodala ob fotografiji, na kateri je skupaj s srčnim izbrancem, norveškim smučarjem Aleksandrom Aamodtom Kildejem, ki je po padcu na smuku v Wengnu že končal sezono.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Shiffrin, zmagovalka 95 tekem za svetovni pokal, se letos poteguje za šesti naslov v skupnem seštevku svetovnega pokala. Trenutno je na prvem mestu s 95 točkami prednosti pred Švicarko Lara Gut-Behrami, ki je dobila veleslalom na Kronplatzu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik-1442225
30. 01. 2024 20.31
Zoprna pa kakorkoli pogledaš
MajaZzz
30. 01. 2024 21.14
Simpaticna Je. Poglej stuhec Ali meto hrovat Bolj gospod Kot gospa. Ena Je res Huda smucarka pri Nas ostalo Je bergla.
pravica1
30. 01. 2024 20.25
Nerodno se je zapletla v ograjo, ni šlo za tako hud padec kot se piše povsod. Če bi hudo padla, bi verjetno ležala v bolnici...
Whippet
30. 01. 2024 20.14
+2
pri fuzbalu pa se valajo po travi ko ga samo ošvrkne z pogledom
Duh8
30. 01. 2024 20.02
+2
Temu se reče profesionalni šport. Ne pa mal prehlada pa že jok