Zimski športi

Shiffrin: Razmišljala sem, da bi prenehala, a oče si tega ne bi želel

Vail, 07. 10. 2020 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin je pred začetkom nove sezone svetovnega pokala spregovorila o smrti očeta, po kateri se je vsaj za hip spogledovala tudi z upokojitvijo.

Mikaela Shiffrin (na fotografiji) pred januarskim nastopom v Zagrebu.
Mikaela Shiffrin (na fotografiji) pred januarskim nastopom v Zagrebu. FOTO: AP

Čez dober teden se bo v avstrijskem Söldnu začela nova sezona svetovnega pokala alpskih smučark in smučarjev. Na startu veleslaloma naj bi se pojavila tudi ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin, ki je v zadnjih tednih oziroma mesecih razmišljala o naslednjem koraku v karieri. Pri vsega 25 letih je Koloradčanko vsaj za trenutek prešinila tudi misel o slovesu od karavane, potem ko je na začetku februarja v tragični nesreči življenje izgubil njen oče Jeff.

Shiffrinova vse od tedaj ni nastopala, sezona pa se je zaradi pandemije novega koronavirusa tudi predčasno zaključila. A zdaj je smučarka po poročanju Ski Chrono pripravljena na povratek, s čimer se želi pokloniti svojemu očetu, v spomin na katerega je tudi ustanovila poseben sklad za pomoč mladim športnikom.

Kako dolgo še?
"Razmišljala sem o tem, da bi prenehala s smučanjem. A tega ne dajte v naslov!" je zbranim medijem povedala Shiffrinova. "Nikoli nisem resno razmišljala o tem, da bi prenehala, a mi je šinilo v glavo. Leta in leta sem bila ločena od moje družine. Razmišljala sem o vsem tistem času, ki ga nisem preživela z mojim očetom ... Več mesecev ne bom videla mojega brata. Moja mama je z mano v karavani, če ne bi bila, potem me ne bi bilo tukaj. A moj oče ne bi želel, da bi prenehala, to vem. Samo sprašujem se, kako dolgo bo še vredno početi to?"

O novem skladu z uradnim imenom Jeff Shifrin Athlete Resiliency Fund pa je dvakratna olimpijska prvakinja dodala: "Sredstva bodo mladim športnikom pomagala pri financiranju njihovih sezon v teh težkih razmerah, a tudi njihovo pot do olimpijskih iger. Moj oče je ljubil smučanje, želel je čim bolj pomagati tem mladim smučarjem."

Shiffrinova je zadnjič nastopila 26. januarja v Banskem: na bolgarskih strminah je v smuku zasedla prvo in četrto mesto, nato pa se od prizorišča poslovila s prvim mestom na superveleslalomu. Trikratna osvajalka velikega kristalnega globusa je bila do tedaj vodilna v skupnem seštevku (1225 točk), a jo je do predčasnega konca sezone uspela prehiteti Italijanka Federica Brignone (1378). Druga je bila Shiffrinova v slalomskem seštevku, kjer je slavila Slovakinja Petra Vlhova, tretja v seštevku veleslaloma, kjer je prvo mesto zasedla Brignonejeva, in peta v smukaškem seštevku, kjer je mali kristalni globus osvojila Švicarka Corinne Suter.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Walter Pravicek
07. 10. 2020 19.37
+1
Mikela:Počivaj,študiraj, išči službo,pusti kolajne,nagrade še drugim,mlajšim ali že bolj pred upokojitvijo!